Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Átlagosnak ítélték a multik a magyar adórendszert

Egy friss nemzetközi felmérés szerint Ciprus, Írország és Svájc adórendszerét ítélik a legkedvezőbbnek az Európában tevékenykedő multik. A KPMG tanácsadó cég nagyvállalati adószakemberek véleményét összesítette.
A három ország azzal érdemelte ki a megtisztelő címet, hogy a megkérdezettek szerint ezekben az adószabályokat következetesen értelmezik, azok hosszú távon kiszámíthatók, és viszonylag alacsony a társaságiadó-ráta.

A lista alján szereplő Cseh-, Görögországban és Romániában viszont számtalan részből álló, bonyolult és gyakran változó szabályok keserítik meg a cégek életét. Magyarország a felmérésben a középmezőnyben végzett, térségünk országai közül elmaradva Szlovákia és Bulgária mögött, ám megelőzve Európa négy legnagyobb gazdaságát, a németet, az olaszt, a franciát és a britet.

Európai szinten az adószabályok nagy számát tartják az adózás legproblémásabb területének a vállalatok. Igaz, óriásiak a különbségek: Ciprus esetében a megkérdezettek mindegyike a vonzerőt erősítő tényezők közé sorolta a kisszámú adószabályt, Romániában viszont minden válaszadó túlságosan nagynak ítélte azok számát. Magyarország is viszonylag rosszul szerepelt ezen a területen: csak a megkérdezettek 30 százaléka elégedett a hazai adószabályok mennyiségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntették a Kármán Irén ügyében folytatott nyomozást

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást Kármán Irén újságíró… Tovább olvasom