Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Átszervezések az APEH-nél

Új szervezeti rendszerben működik az adóhatóság januártól: a jelenlegi három fővárosi és a Pest megyei igazgatóság összevonásával megalakul a közép-magyarországi régió igazgatósága, míg a vidéki régióigazgatóságok három-három megyei szervezet egyesülésével jönnek létre.
Ezenkívül feláll egy nyolcadik, központi igazgatóság is, ide kerül az országos nyomozati jogkörrel felruházott elit csoport, a legnagyobb adózókkal foglalkozó igazgatóság, valamint a külföldi és a kizárólagos illetékességű adózókkal (fegyveres testületek) foglalkozó részleg – mondta Juhász István, az APEH elnökhelyettese.

A regionális igazgatóságokon két szakmai vezető irányítja a munkát: az egyik az adó- és illetékügyért, a másik az ellenőrzésekért és a végrehajtásért felel majd. A korábbi megyei hivatalok kirendeltségként működnek tovább, vagyis élükön nem feltétlenül áll majd vezető – tette hozzá Juhász.

Az adóhivatal ügyintézőinek ugyanazokat a feladatokat kell ellátniuk, mint eddig, csak több adózó fordulhat hozzájuk. A változások inkább a vezetői szintet érintik, mivel bizonyos osztályokat összevontak és csökkent a vezetők száma is – mondta Szentes Boldizsár, az APEH Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóságának vezetője.

Az APEH ellenőrzési munkáján is gyorsíthat a régiós felállás, eddig ugyanis a revizoroknak külön engedélyt kellett kérniük, ha a szomszédos megyében szerettek volna kapcsolódó vizsgálatot végezni a saját ügyükben. A jövő évtől esedékes tízezer vagyonosodási vizsgálat elvégzéséhez ötszáz fővel kellene növelni a hivatal létszámát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schnitzer Erik-emléktorna

Mosonmagyaróvár. Az egyetemi csarnokban Schnitzer Erik kispályás labdarúgótornát rendeznek január… Tovább olvasom