Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Autóval vonszolták el a bankautomatát Nagykállón

Autóhoz kötöttek és addig vonszoltak az éjszaka egy bankautomatát Nagykállón, amíg kiesett belőle a pénzkazetta. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn, hajnali fél háromkor fosztották ki az automatát.
A szerkezet köré kötelet kötöttek, kocsihoz rögzítették és kitépték a falból. Addig vontatták - több száz méteren - amíg ki nem szakadt belőle a pénzkazetta. Ezt elvitték a rablók.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a falba rögzített bankautomata köré tekert kötéllel kitépték a falból a szerkezetet és több száz méternyit vontatták. A pénzt tartalmazó páncélozott rész kiszakadt, ezt elvitték a rablók.

A rendőrség információi szerint az automata kifosztói hárman voltak és egy fekete, BMW kombi autóval voltak. Arcukat eltakarták. A rendőrök most összevetik a módszereket és a talált nyomokat az ország más területein történt hasonló támadások helyszínén rögzítettekkel.

Fülöp Gergely, a megyei rendőrök szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az automatát a bank zárt helyiségéből, a falból szakították ki. A helyiségbe éjjel-nappal be lehet jutni bankkártya segítségével és mivel az ajtót nem törték ki, vélhetően a rablók is kártyát használtak. Az nem nyilvános, mennyi pénz volt az automatában.

Legutóbb február végén egy karcagi szupermarketbe hajtottak be autóval és próbálták elvinni az automatát. Akkor nem sikerült az akció. Hasonló módszerrel Zircről és Győrből korábban el is vitték az automatát, később mindkettőt szétvágva találták meg egy Komárom-Esztergom megyei horgásztóban.

Olvasóink írták

 • 4. Cseter János 2008. március 04. 09:23
  „A tehetségtelenség néha fájdalmas! Az érthetetlenség, pedig bárgyú magatartás. Ennek pedig alamtas kritika a szüleménye! E rovatban nincs cenzúra! Különben e rovatban is cupán a" Menyországi" hadova, halandzsa lenne a mérvadó!”
 • 3. Attila2 2008. március 03. 21:38
  „Miért ír hülyeséget? Megtalálták őket? Nem. Akkor? Nem értem Kovács úr mit nehezményez. Ebben az országban mindenki lop. Az apróságokat megírják az újságok, amit a derék politikusaink lopnak arról meg a fáma sem szól.”
 • 2. Kovács András 2008. március 03. 20:36
  „Tisztelt Cseter János nicknév!
  Maga mindenhova baromságokat ír, vagy csak a DM online olvasóit tiszteli meg ezzel?”
 • 1. Cseter János 2008. március 03. 16:42
  „A dunántúlon már elkoptak a botok melyekkel ütik derék rendőreink a bankautómaták és az "elvonszolók" nyomait! Igaz egy-két horgász már kihorgászta egy tóból a már kifosztott autómatákat! Vajon arrafelé is a tóba dobják majd? Szerintem a többi autómatára rá kellene Gyurgyány képét festeni hátha, akkor megvédnék derék rendőreink.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Malév felmondta a kollektív szerződést

Több hetes, eredménytelenül zárult tárgyalás után a Malév átadta a kollektív szerződés felmondásáról… Tovább olvasom