Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Az állások 2/3-nál követelmény a nyelvtudás

Az álláshirdetések 68 százalékában szerepel a pályázat feltételeként valamilyen idegen nyelv, leginkább az angol ismerete - derül ki a Workania.hu legfrissebb felméréséből.
Az internetes állásportál a kutatásában megvizsgálta, hogy az elmúlt egy évben Magyarországon megjelent több ezer online álláshirdetésben a munkáltatók milyen gyakran fogalmazzák meg elvárásként valamilyen idegen nyelv ismeretét, és ennek milyen arányban felel meg az álláskeresők önéletrajzában feltüntetett "munkaképes" nyelvtudás.

A felmérés szerint az összes álláshirdetés 64 százalékában szerepel az angol nyelvtudás elvárásként. Német nyelvet a pályázatok 13 százalékában várnak a munkáltatók, francia 3,8 százalékában szerepel, míg a további eredmények: orosz 2,6 százalék, olasz 2 százalék, lengyel 1,6 százalék, cseh 1,2 százalék, román 1,1 százalék.

A hirdetésekre jelentkező álláskeresők 48 százaléka jelöli meg az angolt, mint munkaképes nyelvtudást, németül a pályázók 29 százaléka tud, a román nyelvismeret az álláskeresők 3,1 százalékánál szerepel, a francia pedig 2,8 százalékuknál.

A pályázók 2,3 százaléka használja munkaképes nyelvként az olaszt, 2,2 százalékuk az orosz nyelvet, 1,5 százalékuk pedig a spanyolt és a szlovákot.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. november 25. 21:48
    „"Megdöbbentő!"”
  • 1. mosómasa 2009. november 25. 17:28
    „Sajnos még mindig kevesen fogják fel, hogy idegennyelv-tudás nélkül ma már nem megyünk semmire. Az iskolákban is nagyobb hangsúlyt és több órát kellene szánni erre, akár már az első osztálytól, mert minél kisebb a gyerek, annál fogékonyabb a nyelvre. Ha a mindennapos testnevelés mellett a mindennapos idegen nyelv-oktatás is előtérbe kerülne, persze nem 40-es osztály létszám mellett, hogy legyen lehetőség a megszólalásra is, akkor nem lenne gond a nyelvvizsga letétele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia! 14 éves fiú kezében robbant fel egy petárda

Egy 14 éves fiú egyik kézujja lett egy utcai petárdázás áldozata kedden Sopronban - közölte kedden a… Tovább olvasom