Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Az apa vállalta magára a Prikkel-házaspár meggyilkolását

Magára vállalta a Prikkel-házaspár meggyilkolását a hétfőn kezdődött perben az ügy másodrendű vádlottja. A házaspártól 10 milliós kölcsönt felvevő mezőszilasi férfi apja azt mondta, azért ölte meg Prikkeléket, mert a nő szidni kezdte már meghalt édesanyját.
A tárgyalást június másodikán folytatják a Fejér Megyei Bíróságon, egyebek között informatikai szakértő bevonásával, aki a lezajlott telefonbeszélgetésekről adhat felvilágosítást.

A bizonyítási eljárás során a fiú tagadta, az apa beismerte tettét. A másodrendű, id. N. József állítása szerint ő volt az, aki a házaspár mindkét tagjának halálát okozta. A vádlottak állítása megegyezik abban, hogy a fiú orvost és mentőt akart hívni a már földön fekvő, mozdulatlan házaspárhoz, ám az apa ezt nem engedte. Az apa azonban tagadja, hogy baseballütővel ütötte Prikkel Tamásnét, a fiú ennek az ellenkezőjét állítja. A szembesítés nem járt eredménnyel. A tárgyaláson több tanút is kikérdeztek. Az elsőrendű vádlott védője informatikai szakértő kikérdezését kezdeményezte, szakvéleménye a tárgyalás június másodikai folytatásán kerülhet a bíróság elé.

Prikkel Tamás és felesége elszenesedett maradványaira 2007. január 4-én találtak rá kiégett autójukban egy Mezőszilas és Igar közötti területen. A vádirat szerint a vádlottak családi vállalkozásuk bővítéséhez kértek 10 millió forintot kölcsön a Prikkel házaspártól. Nem tudták fizetni a magas kamatokkal terhelt adóságot, és ezért határozták el, hogy megölik hitelezőiket, amit 2006. december 29-én meg is tettek. Találkozóra hívták magukhoz a házaspárt. Rövid szóváltás után addig ütlegelték őket, amíg meg nem haltak. A holtestek kezét és lábát összekötözték, hogy rablógyilkosságnak álcázzák az ügyet, saját autójukba tuszkolták őket és az elhagyatott területen felgyújtották a kocsit.

Az apa vallomása szerint Ifj. N. József vállalkozásának bővítéséhez volt szükség a pénzre, amit Prikkel Tamásné örökségéből adott nekik kölcsön. A fiú azonban nem tudta törleszteni a tartozását, ekkor - az apa állítása szerint - azt az információt kapták, hogy a pénzt már nem Prikkeléknek, hanem két állítólagos "maffiózónak" kell visszafizetni. Ezt a kérdést akarták tisztázni Prikkelékkel, ezért hívták a házukba őket.

Id. N. József azt mondta: azért fajult gyilkosságig az ügy, mert Prikkel Tamásné az édesanyját szidta. A férfi elmondta, ez azért érintette érzékenyen, mert a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy az anyja annak idején öngyilkos lett. A vád előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás. Az elsőrendű vádlott ifj. N. József és apja, a másodrendű vádlott id. N. József tettéért tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutálisan megverték a Rádió Majsa főszerkesztőjét

A Rádió Majsa által rendezett családi nap záróestjén brutálisan megverték Mára Krisztiánt, a rádió… Tovább olvasom