Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Az APEH-nek is jelzik jövőre a TB-potyautasokat

APEH ellenőrzésre számíthatnak, akik december 31-ig nem rendezik társadalombiztosítási jogviszonyukat - tudta meg a Független Hírügynökség minisztériumi forrásból.
A tárca tervei szerint, ha valakinek piros lámpát mutat a számítógép miután beütötték a TAJ számát az orvosnál, az kap egy papírt a kórháztól, egészségügyi szolgáltatótól, amelyben közlik: az ellátásra való jogosulatlanságát jelzik az adóhivatalnak.

Több variáció is felmerült, hogyan kezeljék azokat, akik 2008. január 1-éig nem rendezik jogviszonyukat. A legenyhébb verzió az lett volna: hogy a tb potyautasok továbbra is kapjanak meg minden egészségügyi ellátást, és a költségeket továbbra is az állam vállalja magára. A legszigorúbb variáció szerint a potyautasoknak minden egyes egészségügyi ellátást teljes összegben ki kellett volna fizetniük. Ez az összeg bizonyos esetekben akár több százezer forint is lehet. Az egészségügyi tárcától származó információk szerint végül egy 3. javaslat lép majd életbe:az adóhivatalnak jelzik a potyautasokat.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2007. április 1-e óta ellenőrzi a jogosultságot, azóta kiderült, hogy körülbelül 400 ezer embernek nincs a jogviszonya. December 31-ig még mindenki következmények nélkül rendezheti jogviszonyát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugyanolyan betegségekben szenvedünk, mint a partnerünk?

A házasság nemcsak közelebb viszi egymáshoz az embereket, hanem olyan hatása is van a párokra, hogy… Tovább olvasom