Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Az árulkodó szőke után rejtőzködő barna

Rengeteget dolgozik. A budapesti forgatásról érkezik a szegedi Dóm térre, s az interjú után máris megy az öltözőbe, hogy macskává váljon. Oroszlán Szonja imádja az autókat, szívesen jógázik, és élvezi új, barna hajszínét, amellyel kevesebben ismerik meg. A rejtőzködés szinte tökéletesre sikeredett: a kávézóban, ahol megbeszéltük a találkozót, élvezettel kortyolgattuk kávénkat – pont Oroszlán Szonja asztala mellett.
Oroszlán Szonja kedves, határozott, rendkívül energikus nő. Beszélgetésünkre Budapestről érkezett, a szombati napot filmforgatással töltötte. Tímár Péter Casting című, a megasztárosokról szóló filmjében alakítja a tehetségkutató versenyzőinek sajtósát.

Zenészcsalád

Oroszlán Szonja zenészcsaládban nőtt fel, az Írtam a bátyámnak egy dalt című nótát édesapja írta, aki az Atlaszban muzsikált, Ullmann Mónikával nagybátyja adta elő a dalt. Így nem is meglepő, hogy Szonja szeret énekelni. – Az alma nem esik messze a fájától. Aki zenészcsaládban nő fel, nem is tudja elképzelni, hogy ne énekeljen. Én is így voltam ezzel, bármennyire is szerették volna a szüleim, hogy valami „normális" foglalkozást válasszak.
A színpad varázsa


– Elég sűrű mostanában a programom, filmet forgatok és a szegedi szabadtérin játszom a Macskákban. Kevés idő jut alvásra, kicsit fárasztó, de szeretem. A Dóm tér különleges atmoszférájú hely, a darabot élő zenekarral játszani nagyon megható és izgalmas számomra – vall Bombalurina szerepéről. Elárulja: lépett már fel tízezres közönség előtt, a budapesti Arénában egy koncerten, de a színház – az teljesen más.

A főváros és Szeged között a színésznő autózik: egy kék színű sportkabriója van. Természetesen Peugeot – oroszlán az emblémája. – Jól megvagyunk az én kis oroszlánommal – mondja mosolyogva. – Nagyon szeretek vezetni, kikapcsol. Beülök a kocsiba, zenét hallgatok, és ez megnyugtat. Nem hajtok gyorsan, Pestről másfél óra alatt értem Szegedre. Hogy van-e női autó, nem tudom. Inkább a férfiak mondják egy kocsira, hogy női. Terepjárót nem vennék, igaz, már vezettem ilyen kocsit off road versenyen.

A vezetés emberfüggő

Nevet, amikor megkérdezem: mit gondol arról, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak. Szerinte ezt a férfiak állítják. – A vezetés emberfüggő. A nők talán azért ügyetlenebbek, mert több dologra figyelnek vezetés közben: sminkelnek, telefonálnak. A férfiak meg, ha mi, nők bénák vagyunk, legyintenek, és ezzel el van intézve a dolog. Viszont ha ügyesen vezetünk, azzal meglepetést okozunk nekik.

A barna: rejtő szín

Szóba kerül természetesen az új hajszín is: kicsit furcsa Oroszlán Szonját így látni. A hivalkodó szőke után a barnát rejtőzködőnek érzi. – Elmennek mellettem az utcán az emberek, vagy nem vesznek észre, ahogyan ön sem, pedig szomszédos asztalnál ültünk... Ezeken jókat mulatok.

Stressz ellen jóga

A színház, az éneklés mellett több filmben is láthatta már a közönség. Firtattuk: ehhez tehetség vagy szerencse kell? – Elsősorban szerencse, főleg pályakezdőként. A Valami Amerika című filmben frissdiplomásként játszottam. Valóban szerencse volt, hogy láttak engem a főiskolán és Herendi Gábor elhívott a szereplőválogatásra. Onnantól kezdve egyik dolog jött a másikból. Az, hogy tudok énekelni, számomra többféle lehetőséget ad.

Nem terhes a népszerűség

– Vannak, akik odajönnek hozzám az utcán és gratulálnak. Vannak visszahúzódók, ők messziről figyelgetnek. Szerencsém az is, hogy többnyire pozitív visszajelzéseket kapok. Még nem vágtak paradicsomot a fejemhez, és nem kiabáltak oda nekem csúnyát az utcán...

Rengeteget dolgozik, de mint mondja, ez nem fárasztja, hiszen szeret játszani, szereti a mesterségét. Jógázik, s ez testileg-lelkileg kikapcsolja, levezeti a stresszt. Közben elfelejt mindent, ez nagyon fontos.

A bulvársajtó másoknál ritkábban találja meg őt. Rákérdezünk: ez tudatos távolságtartás? – Igen, nagyon tudatos, az esetleges problémákat meg szép csöndben intézem. Egyébként pedig, ha nem beszélek, nincs mit írni. Ha pedig mégis írnak, akkor jön az ügyvédem. Akik ismernek engem, tudják, hol a határ, akik pedig nem tudják, azzal a bíróságon találkozunk.

– A gyermekvállalásra gondol?

– Igen, de előtte van még egy-két dolgom.

Nyemcsok Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul receptbeküldő játékunk!

Ismét útjára indítjuk receptbeküldő versenyünket, melyet karácsonykor a Délmagyarország és a… Tovább olvasom