Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Az árverezések és kilakoltatások ellen tiltakozik a VÉSZ

A kilakoltatások ellen tiltakozik és egyben ügydöntő népszavazást kezdeményez a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) hétfőn, Budapesten.
A szervezet közleménye szerint hétfőn délelőtt egy lakott fővárosi ingatlan árverésén vesznek részt. Az akció célja, hogy "megmagyarázza a spekulánsoknak: fölösleges pénzkidobás az önhibájukon kívül bajba jutott emberek egyetlen otthonaként szolgáló lakott ingatlanok felvásárlása, mert soha nem fognak ezeknek az ingatlanoknak a birtokába kerülni". - olvasható Éliás Ádám elnök közleményben. A tiltakozó megmozdulást egy Szilas parki árverésre szervezi a szövetség.

A VÉSZ közleményében kijelenti, hogy a vétlen családok védelmében ügydöntő népszavazást kezdeményez. A népszavazáson feltenni kívánt kérdés: "Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon senkit ne lehessen kilakoltatni jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonából?"

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2009. április 07. 08:28
  „A bankok saját rosszul értelmezett érdekeik szerint cselekszenek.
  Az a bank, amelyik politikai indíttatásból ellopta a Hospinvest pénzét, igencsak megszívja.
  De ez csak egy ügy a rengeteg közül.
  Sehol a világon nem ennyire szemellenzősek a bankárok, no és a jövedelmezőségük sem.”
 • 1. mattil 2009. április 06. 11:08
  „A 90-es évekből emlékszem egy hasonló megmozdulásra. Akkoriban kezdődtek a kilakoltatások és akkoriban jelentek meg emiatt hajléktalanok az utcán, ami azelőtt évtizedekig elképzelhetetlen volt hazánkban és legfeljebb József Attila műveiben, vagy régi filmekben olvashattunk, láthattunk ilyesmit. Akkoriban több civil szervezet is elment egészen az alkotmánybíróságig mivel az alkotmány szerint létezik egy olyan, hogy lakhatási jog.
  Ámde arra is emlékszem, hogy végül ez utóbbi intézmény kimondta, hogy az nem azt jelenti, hogy nem rakhatják ki az embert az utcára, mert annak a világnak már vége. Nagy törést okozott ez annak idején a társadalomban. A civil szervezetek is csak annyit értek el nagy nehezen, hogy legalább télvíz idején nem lakoltatják ki az embereket.
  A kezdeményezéssel egyetértek, de persze valahogy szabályozni kell a dolgot. Mert aki tényleg önhibáján kívül kerül hasonló helyzetbe attól tényleg nem szabad(na) elvenni a lakhatást pár havi kifizetetlen számla miatt. Viszont aki semmit sem fizet és nem is hajlandó semmiképpen, azt azért ne védjük már ennyire!
  A legundorítóbbnak azt találom, hogy ma már minden egyes szolgáltató azzal fenyeget, hogy elárverezi a lakásodat, ha nem fizetsz azonnal, miközben ha mondjuk ők tévednek azt szinte sosem akarják elismerni. Különösen a bankok gyakorlata nagyon durva akik két hónap után már el is adják péterfillérekért az otthonodat, miközben lehet a harmadik hónapra már lesz állása az embernek vagy hasonló. A sajtó az utóbbi hónapokban tele volt ilyen történetekkel, amiknél a család még jelezte is a banknak a problémát, de az bezzeg semmit nem volt hajlandó segíteni az ügyfélen, hanem mire felocsúdtak, addigra már a lakásmaffia meg is vette a lakásukat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb gyanúsítottak a Cozma-gyilkosságban

A sportoló megölésével kapcsolatban egy budapesti férfit és egy nőt gyanúsítottak meg… Tovább olvasom