Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Az Astoriánál véget ért a Fidesz felvonulása

Vasárnap délután 5 óra tájban megérkezett az Astoriához a Fidesz mintegy 60 000 szimpatizánsa, a menet tagjai mécsesekkel a kezükben egy órával azelőtt indultak el az Andrássy útról, a Terror Háza elől.
A felvonulás élén Orbán Viktor, a Fidesz elnöke haladt a párt vezető tagjaival. Kezükben szalagot tartottak, amelyre az volt írva: az igazság szabaddá tesz 1956-2006. A felvonulókat narancssárga mellényben, összekapaszkodva védték a szervezők.

A Fidesz előzetes bejelentése szerint a menettel az október 23-i brutális rendőrtámadás áldozataira emlékezik és az emberi jogok tiszteletben tartásáért, a szabadságért emel szót.

Az első sorban Orbán és felesége mellett Lezsák Sándor, Selmeczi Gabriella, Áder János, Pokorni Zoltán, Tarlós István, Martonyi János haladt végig a menetben.

Az Index.hu helyszíni tudósítása szerint a rendezvény végén a szervezők felkérték a Fidesz rendezvényének megemlékezőit, hogy helyezzék el mécseseiket az 56-os emlékpontnál. Sokan a fáklyáikat is letették, a tömeg lassan oszlásnak indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Kecskemét és Jakabszállás között

Csütörtökön este huszonkét óra negyven perckor súlyos baleset történt Kecskemét és Jakabszállás… Tovább olvasom