Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Az eddiginél többen kaphatnak gyermeknevelési támogatást

Az Országgyűlés hétfőn egyhangúlag 371 igen, nem szavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a módosítást, mely szerint jövő év január elsejétől már az a szülő is kaphat gyermeknevelési támogatást, aki gyermekét napközbeni ellátást biztosító intézményben, például bölcsödében helyezi el.
Gyermeknevelési támogatást azoknak a szülőknek, nevelőszülőknek vagy gyámnak jár, aki három vagy több kiskorút nevel, és naponta 4 óránál nem dolgozik többet vagy otthon végzi a munkáját. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3 éves korától 8 éves koráig jár. Az eddigi szabályozás szerint nem járt annak a gyermeknevelési támogatás, aki napközbeni ellátást biztosító intézményben, például bölcsödében helyezte el gyermekét. Ez leginkább a főállású anyákat érinti, akiknek fontos lenne az intézmények nyújtotta segítség a különböző korú gyerekek neveléséhez.

Ezt a korlátozást szünteti meg a hétfőn elfogadott törvénymódosítást 2009 január 1-i hatállyal.

Olvasóink írták

 • 5. Horton 2008. október 14. 09:39
  „Valóban a bölcsöde egy " kényszermegoldás " a szülőknek, mivel a gyerek 3 éves kora alatt veheti igénybe, és nem alanyi jogon, mint az óvódát.
  A támogatásokról meg annyit, hogy jó volna már, ha nem csak a "nagy " családosokat, hanem az 1, meg a 2 gyerekeseket is pénzelnék.
  Nagyon tudnám díjjazni!!!!!”
 • 4. Noi 2008. október 14. 08:18
  „Nagyon sok főállású anya,azért van otthon,mert 2 gyerek mellet is,nehéz egy nőnek munkát találnia.Ha talál is,sok esetben pár hónap után fel mondanak,mert betegesek a gyerekek,az anyuka sokat van távol a munkából...stb.
  Mellesleg,ha már valaki hozzá szól és kritizálja a dolgokat.Jó tisztában lenni vele,3 éves korig alanyi jogon jár a gyes.Mellesleg a törvény 3-8 éves korról szól,3 éves kortól óvoda van,nem bölcsőde.
  És én sem vagyok halmozottan hátrányos,se nem analfabéta.Csak egy ANYA...”
 • 3. dezse 2008. október 14. 08:01
  „Nem vagyok halmozottan kátrányos helyzetű, sem analfabéta. "Csak" egy becsületes 3 gyermekes édesanya. Soha nem álltam sorban segélyért, és minden tévhit ellenére, én is fizettem a tankönyvekért (elismerem kevesebbet, de az 5000 forintos nyelvkönyvekre nincs támogatás, ugyanúgy ki kell fizetnünk ). A férjem becsületes adófizető állampolgár. És a cikkre reagálva, bölcsibe nem szeretném adni a most 2 éves kislányomat, de bizony óvodába igen. Márcsak azért is, mert szeret gyerekek közt lenni. És délelőtt 4 órában én is szívesen dolgoznék, hogy kiegészíthessem a kosztpénzt. Sajnáljátok tőllünk azt a huszonegynéhány forintot? Ez kicsinyes rosszindulat. És ne vegyetek minket egy kalap alá a tényleges ingyenélőkkel!”
 • 2. utopia 2008. október 14. 06:03
  „Ha főállású anya valaki, akkor nem azért van otthon, hogy a gyerekeit nevelje? / Ha meg nemtudja akkor ne menjen főállású anyának/ A bölcsődéknél mag sorba kell állnia annak, aki rávan kényszerülve, hogy visszamenjen dolgozni!”
 • 1. dodó 2008. október 13. 21:13
  „Sőt még 20 000-ret is adunk neki (MI) ha csak beíratja a purgyét az ingyen ellátásra, ami szintén mi állunk mert halmozottan kátrányos helyzetű és analfabéta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV belső vizsgálata elkészült, de az eredmény még titkos

A MÁV belső vizsgálata lezárult ugyan a Monorierdőnél történt vonatszerencsétlenség ügyében, az… Tovább olvasom