Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az egri kórház nem adja fel

Fellebbezni fognak Hospinvest ÁNTSZ-engedélye ellen az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói, vagy a város önkormányzata - jelentette be kedden Budapesten a kórház főorvosa és a Fidesz Heves megyei frakcióigazgatója.
Az ÁNTSZ politikai presszió áldozata lett azzal, hogy kiadta az engedélyt a Hospinvestnek a kórház működtetésére - mondta keddi sajtótájékoztatóján Herman István a Fidesz Heves megyei frakcióigazgatója. A helyi fideszes politikus szerint önös politikai érdekek szólnak amellett, hogy az egri kórház működtetését az Hospinvestnek adták.

Herman István hangsúlyozta: mivel a orvosok háromnegyede és a szakdolgozók fele még nem írta alá munkaszerződését, ezért ha a Hospinvest valóban elkezdi november 1-től üzemeltetni a Markhot Ferenc Kórházat, akkor az intézmény másnap összeomlik.

Misz Mihály a kórház főorvosa leszögezte: kedden délután összdolgozói értekezlet lesz a kórházban és várhatóan a sztrájk lehetősége is felmerül a tanácskozáson, hiszen lassan nincs több eszköz a dolgozók kezében. A múlt héten az intézmény dolgozóinak egy csoportja már kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a társaság miatt.

A szocialista többségű Heves megyei közgyűlés 3 pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére. A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze. Azzal vádolták a megyei önkormányzatot: a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvestnek legyen előnyös. Szeptember közepén a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei közgyűlés határozatát, amely 20 évre a Hospinvestnek ítélte a kórház működtetési jogát. A bíróság szerint ugyanis hiányos volt a pályázati dokumentáció. Mind a megyei önkormányzat, mind a Hospinvest vezetői úgy ítélték meg, hogy a bíróság döntése nem érinti a megye és a cég közötti szerződést, tehát az továbbra is érvényes. Hétfőn a cég azt közölte, hogy a Hospinvest megkapta az ÁNTSZ-től a működési engedélyt, így a napokon belül megkötendő finanszírozási szerződés után november elsejétől már a cég üzemelteti az egri Markhot Ferenc Kórházat.

Olvasóink írták

  • 1. palik 2008. szeptember 30. 15:34
    „Tartsatok ki fiúk mindjárt megyünk a kalasnyikovval és megvédjük a kórházat, KITARTÁS KITARTÁS.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földeladási moratóriumot szeretne a KDNP

Az állami tulajdonú termőföldekre vonatkozó földeladási moratóriumot vezetne be a KDNP - jelentette… Tovább olvasom