Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Az élet a bázis, a sav a halál

A modern táplálkozási szokások, a stressz és általában véve az egészségtelen életmód fölborítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, és elsavasítj azt. Ez pedig nagyon sok betegség kiindulópontja – állítja az ismert német természetgyógyász kötete.
„A szervezet biológiai egyensúlyának megtartására, úgy tűnik, csak a természeti népek vigyáznak. Ennek eredményeképpen számukra az olyan anyagcsere-betegségek, mint a reuma, cukorbetegség, allergia, szív- és érrendszeri betegségek és a rák, teljesen ismeretlenek" – írja a szerző. Az említett népek természetes módon termett táplálékokat esznek, színtiszta forrásvizet isznak, és így sokszorosan nagyobb mennyiségű ásványi anyaghoz jutnak, mint amennyit a „civilizációs koszt" tartalmaz.

A mi szervezetünk az évek során folytatott helytelen táplálkozás folytán „túlsavasodik". A rosszul összeállított táplálékban a savas vegyhatású tápanyagok vannak túlsúlyban, s a savas környezet a legjobb táptalaja a különböző civilizációs betegségeknek. A szívinfarktus – hívja föl a figyelmet a kötet – kiváltó okának a magas vérnyomást gondolják elsődlegesen.

És valóban az is, de még mielőtt bármilyen tünet jelentkezne, a szervezetben biokémiai folyamatok zajlanak le, melyek a betegséget mintegy „beprogramozzák". A szerző szerint ma jóformán minden második ember csupán „álegészségesnek" mondható. Tehát csak látszólag egészséges, a valóságban minimum enyhe túlsavasodásban szenved. A könyv mindenki számára érthetően bemutatja, hogyan lehet könnyen a sav-bázis egyensúlyt létrehozni, s ezzel párhuzamosan új életmódra is áttérni. Egy bizonyos: a könyvben fölvetett problémák végiggondolása és a változtatások végrehajtása jó irányba tereli az egészségükért tenni igyekvőket.

(Harald Hosch: Egészség savtalanítással. A sav-bázis egyensúly visszanyerése és megtartása. Z-Press Kiadó.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom