Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az elgázolt asszony sír, az autós hallgat

Varga Aladárné Erika kerékpárját tolva éppen a kisfia szülői értekezletéről hazafelé tartott, amikor Pér belterületén nagy sebességgel elütötte egy autó. A gépkocsi vezetője megállás nélkül hajtott tovább, esélyt sem adva a földön fekvő, több sebből is vérző nőnek.
Varga Aladárné egyedül, pontosabban nagyszülői segítséggel neveli 12 éves fiát. A 38 éves asszony a szakadó esőben biciklijével tartott hazafelé, ekkor gázolta el egy ismeretlen autós. A gépkocsi vezetője a hatalmas huppanás és annak ellenére sem állt meg, hogy a kocsi egy alkatrésze leszakadt a járműről. Az édesanya sírva mesélt a történtekről.
– Az bánt a legjobban, hogy itt hagytak az országúton – sorolta hüppögve. – Esett az eső, senki nem látott-hallott semmit, én pedig összeestem. A fejem, a karom vérzett, s az is csak a kórházban derült ki, hogy a karcsontomból egy darab letörött, ezért azt lemezelni kellett.
Vargáék az édesanya 30 ezer forint körüli rokkantnyugdíjából, a kisfiú után kapott gyermektartásból és a családi pótlékból élnek meglehetősen szerény körülmények között. Erika törött karján túl szétroncsolódott kerékpárját mint közlekedési eszközét is sajnálja. Testvére hozza-viszi a kórházi kezelésekre, a rendőrségre, de sok mindent egyedül kell megoldania.
– A házimunkát idős édesanyám látja el – folytatta az asszony. – Nehéz napokat élünk át, szinte nem is reménykedem, hogy a tettest megtalálja a rendőrség. Mindenesetre nem szeretnék vele szembenézni, de azért azt tudnia kell: fájdalmas, amit a családunknak okozott. Nem tudom, hogyan pótolom még a tönkrement biciklimet, majd csak lesz valahogy. Most így is, úgy is gyalog kell járnom, a lelki sebek pedig csak nagyon lassan gyógyulnak.
(A rendőrség nagy erőkkel keresi az ismeretlen gázolót.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom