Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Az előírásoknak megfelelő a fesztivál zajszintje

Nem haladja meg a környező kerületekben a Sziget fesztivál zajszintje a határértékeket - mondta Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a szerda hajnali zajszint mérést követően.
A főszervező tájékoztatása szerint a méréseket három kerületben a III.-ban, a XIII.-ban és a IV.-ben végezték több helyszínen. A határértéket csak az egyik helyen közelítette meg a zaj szintje, de a problémát megoldották - tette hozzá.

Millei Lajos, a mérést végző igazságügyi szakértő elmondta, hogy nyáron a szabályok értelmében éjjel 55 decibel, nappal pedig 65 decibel a megengedett érték.

A zajszint mérést egy speciális műszer segítségével végezték. A fesztivál főbb koncerthelyszíneit erre az időre sorra, majd egyszerre is beüzemelték, a szerkezet segítségével pedig rögzítették az értékeket.

Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere a mérésen közölte, hogy Óbudán elsősorban ott mértek, ahonnan a legtöbb panasz érkezett a zaj miatt. Az óbudai mérések megnyugtató eredményt hoztak, de ha mégis lenne panasz, akkor mind a Sziget stábjához, mind az önkormányzathoz lehet fordulni.

Az esetleges későbbi problémák kiszűrése érdekében akár különmérést is elrendelhet az önkormányzat - fűzte hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyesen megcsúszott a vakcinatender

A tervezettnél jóval később, június helyett csak ősszel írja ki a gyerekek kötelező oltásával… Tovább olvasom