Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Az első bizottság támogatta Draskovics Tibor kinevezését

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága pénteki ülésén 11 igen, 7 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett támogatta Draskovics Tibor kinevezését igazságügyi és rendészeti miniszterré.
A meghallgatáson a miniszter-jelölt alapvető problémának nevezte, hogy ma Magyarországon csak korlátozott mértékben érvényesülnek az állami szabályok, amiben a polgárok és a vállalkozások mellett az állam is ugyanolyan hibás. Draskovics Tibor ezért egyik leghangsúlyosabb feladatának azt tartja, hogy a jövőben az állam kiszámíthatóbban, következetesebben és egyértelműbben működjön, valamint minden esetben alkalmazza a szabályokat. A leendő igazságügyi miniszter szerint a jogérvényesítésben résztvevő állami szervezetek egyetlen tudomásukra jutott szabályszegést sem hagyhatnak "szó nélkül", nincs mérlegelési lehetőségük. Draskovics szerint ugyanis ez az alapja a jogkövetésnek, hiszen ha a polgárok azt látják az államtól, hogy az válogat a betartandó szabályok között, akkor a polgárok is válogatni fognak.

Képviselői kérdésre válaszolva Draskovics leszögezte: a Külügyminisztériummal (KüM) közösen kész fellépni a schengeni csatlakozást követően a magyar-osztrák határ több településén kihelyezett behajtani tilos táblák ellen Ausztriával szemben.

A miniszter-jelöltet hétfőn délelőtt újabb két testület: az alkotmányügyi és a rendészeti bizottság is meghallgatja, majd ezután teheti le az esküt.

Olvasóink írták

 • 5. anonym 2008. február 16. 16:24
  „Elég pancser a hozzászólásotok !
  A helyesírásotok , fogalmazásotok pancser a köbön !
  A magyar tanárotok mit szólna hozzá ?Igaz, Ő mindent megtett tudásotok érdekében ,de rajtatok csak a hülyeség fogott !”
 • 4. Kapuvári 2008. február 15. 19:23
  „Se nem igaz, se nem rendes ember ez a fülesmacska!úgy látszik hatalmas üzlet volt az olajszőkítés,hogy a gyurcsánybanda néhány tagja még véletlenül se tud kiesni a kormányból!böszmék!”
 • 3. pancser 2008. február 15. 16:28
  „Draszkovisz elvtársz, nagyon erőszakos, sőt agresszív. Utasításait mindig szóban adta ki a maffiozóinak. Don Corleone megirigyelhetné. Megigérte Fletónak, ha nem lehet kormánytag akkor jaj neki, mert feljegyzéseket vezetett. Remélem a vagyona segíti majd az államháztartás rendbetételét!”
 • 2. mugri 2008. február 15. 14:06
  „Győzike lögyön a kúltúszgóréé! Sokka jobb mindaza Hillör vagy kifene, he-he”
 • 1. Feri 2008. február 15. 12:30
  „Milyen ország az ahol a legnagyobb tolvajok irányítják ezeket a tálcákat: Veres - Pénzügy
  Draskovics - igazságügy és belügy ?

  Nevetséges!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécs 2010: megalakult a Művészeti Tanács

Március 1-jén kezdi meg működését a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa Művészeti Tanácsa. A… Tovább olvasom