Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az emberek negyede elnéző a korrupcióval szemben

Az emberek több mint negyede megengedhetőnek, de legalábbis szükséges rossznak tekinti a hétköznapokban felbukkanó korrupció különböző formáit.
A vesztegetés magasabb szintű formáit ugyanakkor a többség elutasítja. A felmérés szerint az állam szolgáltatásait pedig a legjobb esetben is a közepesnél gyengébbre értékelik az emberek. Ezek derülnek ki az Üzlet&Siker magazin megrendelésére, a TNS Hungary által készített kutatásból.

A kutatás több, mint ötszáz ember bevonásával készült. Kiderül belőle, hogy az emberek 29 százaléka elfogadja a hétköznapi korrupciót. Eközben a vesztegetés magas szintű megnyilvánulási formáit a válaszadók mindössze nyolc százaléka tolerálja.

Az emberek véleménye az állami szolgáltatásokról meglehetősen lesújtó. Legrosszabbul az egészségügy teljesít, az ötfokú skálán éppen csak eléri a kettest. Valamivel kedvezőbb a rendőrség és az APEH megítélése, de ezek sem érik el a kétharmadot. Az önkormányzatok és az okmányirodák 2,5-es minősítést kaptak.

A közelmúltban napvilágra került korrupciós ügyek kapcsán a vesztegetés magyarországi megítéléséről és gyakorlatáról, valamint az állami szolgáltatásokkal való elégedettségről készíttetett felmérést az Üzlet&Siker magazin. Több mint ötszáz embert kérdeztek meg telefonon.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. március 06. 15:12
    „Sajnos nem jó helyeken kérdezősködtek. Nevetséges ez az eredmény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar - román közös közúti ellenőrzés

Magyar - román közös közúti ellenőrzést tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Román Közúti… Tovább olvasom