Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Az emésztőbe szülte egészséges kislányát

A Polgárdi Rendőrőrsre érkezett bejelentés csütörtök délután, miszerint egy nádasdladányi asszony a lakásukhoz tartozó árnyékszéken megszülte gyermekét, majd az emésztőben hagyta. Az elsődleges megállapítás szerint a kislány csecsemő hétfőn reggel élve született, halála okának megállapítására szakértőt kért föl a rendőrség.
A négygyermekes nő terhességével kapcsolatban október végén fogott gyanút a település védőnője. A szükséges vizsgálatot követően, a megállapított terhességgel kapcsolatban a nőt ellátta kismama-könyvvel és különféle laborvizsgálatokra küldte. A tegnapi napon az asszony a körzeti orvoshoz ment más okból, amikor találkozott a védőnővel. A tapasztalt védőnő számára szemmel látható volt a változás. Feltett kérdésre, hogy mi van a babával, a 32 éves asszony azt válaszolta, hogy csecsemőjét megszülte és a kórház kapujában elhelyezett inkubátorban hagyta. A védőnő értesítette a körzeti orvost, aki leellenőrizte a nő állítását, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A bejelentés nyomán kiderült, hogy a 32 éves asszony kihordott terhességet követően hétfőn reggel az udvari árnyékszék alatti emésztőbe szülte bele a 3,7-3,8 kg súlyú kislány csecsemőt, majd magára hagyta. A már halott csecsemőt csütörtökön délután a tűzoltók emelték ki. Az elsődleges megállapítás szerint a kislány élve született. Halálának pontos okát az ügyben felkért orvos-szakértő fogja megállapítani.

A 32 éves nádasdladányban élő asszony tettét azzal indokolta, hogy négy élő gyermekét is nehéz körülmények között neveli, szüleivel élnek, félt előállni egy újabb gyermekkel. Az asszonyt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom