Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Az EP választásokon is indul a Lehet Más a Politika

Hivatalosan párttá alakult a Lehet Más a Politika (LMP) társadalmi kezdeményezés - jelentették be a szervezet országos választmányának tagjai csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatójukon.
A szóvivők egyúttal közölték, hogy a párt indul a júniusi Európai Parlamenti választásokon.

Az LMP tagjai szerint elérkezett az idő egy új, hiteles emberekből álló, politikai erő színrelépésére. Az ország súlyos gazdasági, politikai és morális válságban van, hiteltelen és elfáradt mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikai elit és jele sincs annak, hogy a 20 éve felváltva pozícióban lévő parlamenti pártok képesek lennének a megújulásra.

A sajtótájékoztatón Schiffer András, az LMP válásztmányának tagja hangsúlyozta: pártjukat nem a különböző gazdasági szervezetek támogatásából, hanem a polgárok kis összegű adományaiból szeretnék fenntartani. Eddig 1,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük - tette hozzá kérdésre válaszolva.

Az LMP szerint a legnagyobb probléma jelenleg Magyarországon az, hogy mintegy 1,5 millió ember él tarthatatlan körülmények között, mélyszegénységben és kirekesztve a társadalomból. Az új párt szerint ezt munkahelyteremtéssel lehet megoldani, amelyet pedig a munkát terhelő járulékok csökkentésével lehet elérni. Az így keletkező hiányt az LMP véleménye szerint a környezeti terhelés, valamint a vagyon és a fogyasztás nagyobb mértékű megadóztatásával lehet finanszírozni.

Az LMP az Európai Parlamenti választásokon a legnagyobb hangsúlyt a globális kapitalizmus újraszabályozására, a spekuklatív pénzmozgások megadóztatására helyezi. Ezen kívül szintén kiemelten foglalkoznak majd azzal, hogy a föld tulajdonlásánál azok legyenek előnyben, akik életvitelszerűen gazdálkodnak rajta, és azzal is, hogy támogassák a határon túli magyarok nyelvi, kulturális és önkormányzati törekvéseit.

Olvasóink írták

  • 2. Antiszeged 2009. március 01. 19:50
    „Ez a kijelentés volt életed legnagyobb tévedése... Buta magyar vagy!!!”
  • 1. dodó 2009. február 27. 20:24
    „Mivel volt SZDSZ-esek, attól tartok, ők maguk is MÁS-ok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombának nézték az ártalmatlan palackot

Óriási riadalmat keltett csütörtökön egy autóból kidobott széndioxidos palack Celldömölkön. A piros,… Tovább olvasom