Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Az érzékiség drapériái

A nyílt erotika korunk egyik alapvető jellemzője. A művészet valamennyi ága fölismerte ezt, s gazdagítja is vele ábrázolásmódját. Orshi Drozdik Orsolya Vénuszok – Drapériák, Testhajlatok című tárlata a Budapest Kiállítóteremben is ezt bizonyítja.
Orshi Drozdik Orsolya, a hatvanas évében járó grafikusművész amilyen sokrétű alapanyagaiban és módszereiben, olyan következetes központi témájában, amely mindig a nő mai társadalmi helyzetének és a privát szférában betöltött szerepének, valamint sajátos nemi identitásának vizsgálata, más és más aspektusból közelítve.

A Budapest Kiállítóteremben március 25-éig Vénuszok – Drapériák, Testhajlatok címmel látható válogatás legújabb munkáiból. Amint azt egyéni tárlatának elnevezése is sugallja, az örök nőiesség római jelképe és antik istennője ürügyén járja körbe az erotikát, a rafinált elkendőzéstől a nyílt meztelenségig.

Ami viszont az azonos témára készült variációiban a legérdekesebb a néző számára már első, felületes rápillantásra, az nem más, mint a drapériák gyűrődéseinek már-már női nemiszervvé rendeződése egyes kompozícióin és más képein ennek épp a fordítottjaként, az intim testhajlatok szinte élére vasalt és aztán széltében kiterített rózsaszín selyemkelmévé változnak át keze nyomán.

Torzók és kinagyított testrészek váltakoznak teljes drapériákkal vagy azok egyes kiragadott redőivel, a teljes aktok vagy műteremben beállított alaktanulmányok helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom