Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Az expornószínésznő ma anya, de nem főállásban

Michelle Wildként ismerhette meg az ország, ma azonban már mindenhol Vad Katalinként mutatkozik be. Gyermeket nevel, és több mint egy éve szende nővért alakít a Jóban-Rosszban című sorozatban. Új életében sem tagadja meg azonban múltját, és élete sem süllyedt bele az egyoldalú anyaszerepbe. Azt mondja: ezek kellenek ahhoz, hogy igazán jól érezhesse magát a bőrében.
Vad Katalin: Hogy jó anyuka lehessek, jól kell éreznem magam. Fotó: Frank Yvette
– Amikor szerepet vállalt a TV 2 napi sorozatában, többen fanyalogtak, mondván: mit keres egy expornószínésznő a színházi művészek között. Azóta sikerült elfogadtatnia magát?

– Nem tudom. Én csinálom, amit kérnek, ettől függetlenül még mindig nem érzem magam olyannak, mint a többiek.

– És törekszik rá? Szeretne például igazi szakmabelivé válni, színművészeti iskolában tanulni?

– Ha a színészetből szakmát csinálnék, azt hiszem, jóval nagyobb felelősséget és stresszt vennék a nyakamba, erre viszont nem szívesen vállalkoznék. Inkább több vasat szeretnék egyszerre a tűzben tartani, hogy soha ne érezhessem azt, az az egy dolog, amivel foglalkozok, nem úgy megy, ahogy kellene.

Szexuális tanácsokat ad

– És mi ez a több vas? Hiszen – úgy gondolom – most leginkább főállású anyuka.
– A főállású anyuka az én elképzelésem szerint otthon van a gyerekekkel, lejár velük a játszótérre, bevásárol, mos, főz, takarít és ennyi. Nekem ez kevés. Ahhoz, hogy ezeket mind meg tudjam csinálni, más dolgokból fel kell töltődnöm. Hogy jó anyuka lehessek, jól kell éreznem magam. Így tehát játszom a sorozatban, és saját rovatot vezetek az egyik férfimagazinban, ahol szexuális tanácsokat adok. Az írást egyébként szeretném kicsit más területeken tovább folytatni. És persze mindezeken kívül is rengeteg tervem van: ahogy Málna kicsit nagyobb lesz, kicsit jobban felpörgetem az életemet.

– Milyen anyukának tartja magát?

– Szigorúnak. Néha persze nagyon megesik rajta a szívem, olyan aranyosan tudja elmutogatni kézzel-lábbal, hogy mit szeretne. De nem engedek meg neki mindent, és megpróbálok következetes lenni.

A kétszeres Oscar-díjas

Vad Katalin 1980. január 6-án született Sátoraljaújhelyen, középiskoláit 1999-ben a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakközépiskolában fejezte be. Ezután több helyen is dolgozott, volt táncosnő éjszakai bárban és erotikus telefonszolgáltatónál alkalmazott.
Első erotikus filmjét 2001-ben forgatta. Mint pornósztár nagyon rövid idő alatt komoly karriert futott be: kétszer is elnyerte a szakma legrangosabb kitüntetését, a pornó-Oscar-díjat. Összesen mintegy nyolcvan erotikus filmben szerepelt, majd 2004 elején végleg szakított az erotikus filmekkel, és férjhez ment.

Smink nélkül


– A sorozatban egy smink nélküli, kicsit butácska, egyszerű vidéki lányt alakít. Rendkívül éles váltás volt ez a pornószínészet után. Szándékosan vállalt ilyen karaktert, ezzel is jelezve: teljesen új életet kezdett?
– Én igazából is vidéki lány vagyok, és smink nélkül járok. Ez így volt már akkor is, amikor felnőttfilmekben szerepeltem. Ha úgy tetszik, nekem ez volt a sztárallűröm. Nem voltam hajlandó például soha sminkben lemenni a közértbe. Úgy léptem ki az utcára, ahogy felkeltem, mert minden porcikámat fel tudtam – és tudom a mai napig – vállalni olyannak, amilyen.

– Hogyan tekintenek önre ma a férfiak? Még mindig ugyanúgy, mint amikor még pornószínésznőként dolgozott?

– Azt hiszem, sokat változott az a réteg, aki felfigyel rám az utcán. Ennek rendkívül egyszerű oka van: mindenhova gyerekkel megyek, így pedig már nem azok vesznek észre, mint korábban. De én is megváltoztam: sokkal nyitottabb tudtam lenni velük szemben.

– Mi volt a zárkózottság oka?

– Azt hiszem, a végére egy picit talán már én is elhittem, hogy csak arra kíváncsiak velem kapcsolatban, hogy egy nő hogyan tud nőként létezni, nem pedig a személyiségemre. Persze nem ragaszkodom én ahhoz, hogy fociról meg politikáról beszélgessenek velem, de azért vannak más dolgok is az életben, mint hogy milyen ruhát viselek, vagy ki az új pasim. A női témák valahogy sosem vonzottak.

Büszke önmagára

– Új élet ide vagy oda, úgy gondolom, még mindig elsősorban
Michelle Wildként emlegetik. Ön szerint lehet egyáltalán valaha Vad Katalin?

– Az attól függ, továbbra is vállalom-e ezt vagy nem. Úgy gondolom, nem lenne gyakorlatias lépés teljesen hátat fordítani és megtagadni a múltamat. Hiszen adott egy művésznév, ami lehetne akár márkanév is. És van egy ember, aki egykor ezt használta, ma pedig szexuális tanácsokat ad, műsort vezet, rendezvényekre jár. Nem hiszem, hogy törekednem kellene arra, hogy elfelejtessem az emberekkel: pornószínésznő voltam, hiszen amikor ezzel foglalkoztam, akkor is nagyon szerettek. Márpedig ha annak idején ennek örültem, sőt büszke voltam rá, akkor mi bajom lehetne egykori szakmámmal most, amikor már befejeztem?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom