Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Az idősek belföldön nyaralnak

Egy felmérés szerint ritkábban utaznak, de tovább maradnak a fiataloknál a magyar idősek.

A magyar 51-60 közötti  korosztály nyugdíjasai ritkábban utaznak, mint a fiatalabbak, ám ha  útrakelnek, hosszabb ideig maradnak és itthon pihennek - derül ki  egy felmérésből. 

Egy, a magyar lakosság utazási szokásairól 2004-ben végzett kutatás szerint az úgynevezett szeniorok 47 százaléka vett részt  egynapos kirándulásokon, szemben a többi korosztállyal, ahol ez az  arány 67 százalék volt. 

Az idősebbek 97 százaléka belföldön marad, szívesen választják a  pihenést, a rokonlátogatást, a kertészkedést, de kedvelik a  gyógyfürdőket is. 
Ebből következően útra kelésük nem annyira szezonhoz kötött,  elő- és utószezonban is szívesen utaznak - derül ki a Magyar  Turizmus Rt. tájékoztatójából. Belföldi főutazásaik 39 százalékát a  fő szezonon kívül bonyolítják le, a többi korosztálynál 17 százalék  ez az arány. 

Nem annyira a hétvégi vagy 3 éjszakás üdülés a jellemző  körükben: az átlagos tartózkodási idő meghaladja a többi  korosztályét, általában 6-7 naposak üdüléseik. 

Az ingyenes szálláshely igénybevétele a jellemző: sokszor  családnál, barátoknál, rokonoknál vagy a saját nyaralóban pihennek  az idősebbek. Ugyanakkor a fizetős szálláshelyeken a fiataloknál  többször vesznek igénybe félpanziós vagy teljes ellátást.  

A szenior korosztály a vizsgált időszakban belföldi kirándulásra  csaknem 29 milliárd forintot költött, külföldi kiruccanásra pedig  1,1 milliárd forintot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyulat fogtak a tápiak

Tovább olvasom