Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Az igazság az időnkről

Egy angol felmérés kíméletlenül szembesíti a nőket azzal, mire megy el az idejük.
53% kevesebb mint négy órát tölt el hetente úgy, ahogy szeretné. Pedig az értékes saját magunkra fordított idő kamatostul megtérül: hatékonyabbak vagyunk a munkában, türelmesebbek a párunkkal. Kezdetnek elég, ha elhatározzuk, hogy hetente két alkalommal szakítunk egy kis időt magunkra.

71% több mint egy órát tölt naponta házimunkával. Pedig van fontosabb is a ragyogó lakásnál és az élére vasalt ingeknél. Vajon minek örülne jobban a párunk: egy (még) tisztább fürdőszobának vagy egy együtt töltött estének?

77% hetente legfeljebb egyszer találkozik a barátaival és a családjával. Tippünk: a „kellemeset a hasznossal" elv alapján vonjuk be barátainkat a kötelező feladatokba: kutyasétáltatás közben beszélgethetünk egyet a barátnőnkkel, egy bevásárlás nagyszerű alkalom lehet egy anya-lánya „randevúhoz", de még konditerembe is kellemesebb társaságban járni.

42% azzal tölti a munkahelyi ebédidőt, hogy elvégezze az elmaradt „aprómunkát". Pedig ha a kevés szünetünket is munkával töltjük, egy idő után nem tudunk kitörni a taposómalomból. Számtalan felmérés bizonyítja, hogy az ember eredményesebben és hatékonyabban dolgozik, ha az egyes feladatok között tart egy kis szünetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városfejlesztés

Sopron Munkatársunktól Tovább olvasom