Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina 0°C | 9°C Még több cikk.

Az igazságügyi miniszter feljelentette a Jobbik elnökét

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a következő parlament első ülésén Gárda-mellényben fog megjelenni. A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el. A Magyar Gárda egyesület és mozgalom létét a Magyar Köztársaság bíróságai - köztük a Legfelsőbb Bíróság is - törvénysértőnek minősítette, amiért a gárdát feloszlatták - fejtik ki a közleményben. Hozzáteszik: a feljelentés nyomán a Legfőbb Ügyész Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztését is kezdeményezheti.

Vona Gábor pártja csütörtöki budapesti - a Petőfi szobornál tartott - kampányzáró rendezvényén összegyűlt több száz ember előtt hangsúlyozta: a Jobbik nem fog "felpuhulni" a parlamentben, hanem még keményebb lesz, ami nem agresszivitást jelent, hanem azt, hogy ott sem hagyják majd, hogy az igazságot bárki a szőnyeg alá söpörje. A Jobbik kormányfőjelöltje korábbi ígéretét megerősítve hangsúlyozta, hogy az új Országgyűlés alakuló ülésén a jogerősen betiltott Magyar Gárda mellényében jelenik meg. Mint mondta, a Jobbik 1945 óta az első olyan politikai erő, amely "tisztán alulról, a magyar földből kinőve jut be a nemzet templomába", a parlamentbe, kormányra kerülve pedig képes lesz rendbe tenni a magyar gazdaságot, megteremteni a közbiztonságot és helyreállítani a nemzettudatot - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 8. baltazar 2010. április 10. 00:03
  „Nem tudnak a Jobbikkal már mit kezdeni. Túlnőtte magát annál, mint amire számítottak.Persze az öszödi beszéd után nem jelentett fel senkit a miniszter.Ezt azért tegyük oda a cikk mellé.
  Szebb Jövőt! Szép vasárnapot!

  Most kampánycsend.”
 • 7. szilléri 2010. április 09. 23:28
  „A <moderálva> Draskovicsnak. Remélem elkapják a korábbi stiklieiért kb. 32 nap múlva. Mehet a Zusi mellé !”
 • 6. maros50 2010. április 09. 22:42
  „dodó ! a jobbik a mentelmi jog eltörlését szorgalmazza!”
 • 5. toxi-2 2010. április 09. 18:36
  „jobbikosok, már megint itt a lehetőség, hogy magyarázkodjatok, és bizonygassátok, hogy az egész világ hülye, csak ti nem. A gond az (persze a tiétek), hogy ez valahogy nem így van. Persze lehet erőlködni, csak nehogy aranyeret kapjatok.... :)

  dodó, néhány hét/hónap, és vona megy a dutyiba, abban viszont egyetértünk, hogy ez tényleg jópár évig fog majd fennálni :)))

  SZEBB JÖVŐT -- jobbik nélkül!!!”
 • 4. dodó 2010. április 09. 15:33
  „Ügyész úr! Ez a VONAt már elindult!

  1.) Vonának jelenleg mentelmi joga van, és ez pár évig fenn fog állni.
  2.) Bizonyítható-e, hogy a betiltott, és nem Új Magyar Gárda formaruháját (nem egyenruha, ügyész úr!) fogja viselni Vona Gábor?”
 • 3. zero 2010. április 09. 14:34
  „Azért mert egy mellényt felvesz ? Na ezért is kel leváltani öket . Hát a sok csalásért semmi ??”
 • 2. magyarock1 2010. április 09. 14:12
  „Kitartást Vona Gábornak és a Jobbikosoknak! A tavaszi szél remélem kisöpri ezt a sok szoci , liberális mocskot az országból.”
 • 1. szandokán 2010. április 09. 13:50
  „Ez a Vona egy komplett idióta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytathatják tiltakozó akciójukat a húsipari dolgozók

Amennyiben nem vezet eredményre a húsipari dolgozók hétfői szolidaritási demonstrációja Szolnokon, a… Tovább olvasom