Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Az interneten árverezik az APEH által lefoglalt ingóságokat

Januártól az APEH által lefoglalt értékesebb ingóságokra és a gépkocsikra az interneten lehet majd licitálni. Az új rendszerben magasabb áron köttetnek majd az üzletek. Az árverési cápák a januárban induló online akciós rendszerrel nem tudnak majd mit kezdeni.
Egyelőre csak ingóságokat interneten áruba bocsátani, jellemzően az értékesebb vagyontárgyakat és a gépkocsikat. Az árverési cápák ugyanis leginkább utóbbiakra utaznak.

A módszer az (illetve az volt), hogy az árverés előtt az ott megjelent érdeklődőket megfélemlítve "megbeszélték" velük: garantálják, hogy az árat a lehető legalacsonyabb szinten tartják. Ez a végrehajtó által meghatározott becsérték egynegyede. S azért, hogy a vágyott tárgyat, autót a vevő valóban az irreálisan alacsony áron megkapja, a "közbenjárók" némi jutalékot kértek.

Az új feltételek között azonban valóban "arctalanok" maradnak az egy-egy tárgyért, gépkocsiért licitáló szereplők - állítják az APEH-nél. S mivel online zajlik majd a licitálás, az árverésbe bárhonnan be lehet majd kapcsolódni. A rendszerbe az okmányirodákban lehet regisztrálni ezt a lépést az sem hagyhatja ki, aki esetleg külföldről szeretne bekapcsolódni az árverezésbe.

Ami az anonimitástól függetlenül is pozitív elmozdulást hozhat az árverésen befolyt összegekben, az a minimális vételár felemelése. Eddig ugyanis ingóságokat már a becsérték 25 százalékáért el lehetett vinni, ha nem akadt olyan vevő, aki többet adott volna érte. Az online rendszerben legalább a becsérték felét ki kell majd fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sportolókban bíznak a leginkább a magyarok

A sportolókban bíznak a leginkább és a politikusokban a legkevésbé a magyarok - derül ki a Reader,s Digest országos, reprezentatív felméréséből. Tovább olvasom