Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Az IPOSZ a végrehajtási rendeletekre is hangsúlyt helyez a jövőben

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) az érdekképviseleti munka során a jogszabályok végrehajtási rendeleteire is a nagyobb hangsúlyt helyez a jövőben - mondta Szűcs György a szövetség elnöke az MTI-nek.
A kisvállalkozói szervezet vezetője elmondta, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanácsban - amelynek az IPOSZ is tagja - ugyan véleményezik a fontosabb tervezeteket, de a már elfogadott törvények végrehajtási rendeletei nem mennek át az egyeztetés szűrőjén, így fordulhat elő, hogy a jogszabályalkotó szándékától eltérő, nehezen végrehajtható megoldások születnek.

Példaként említette, hogy az IPOSZ az ideiglenes iparűzési adó ügyében kért egyeztetést a szaktárcánál, mert a kőfaragó ipartestület jelzése alapján a vállalkozások nehezen tudják értelmezni esetükre a végrehajtási rendeletet.

Az IPOSZ véleménye szerint jogszabályok végrehajtása a vállalkozások számára esetenként sokba kerül, és ez borzolja a kedélyeket - fogalmazott Szűcs György.

Az elnök utalt arra, hogy tagszervezetük, a Magyar Fényképész Ipartestület az új kormánytól a működési feltétel megerősítését várja, miután az ipartestület - más szervezetekkel együtt - kiharcolta, hogy a fényképész és fotótermék-kereskedő szakma szerepeljen az Országos Képzési Jegyzékben. Fontos lenne, hogy a szakfényképészek által készített igazolványképeket is elfogadják az okmányok készítésekor az okmányirodákban.

Az IPOSZ elnöke kitért arra, hogy támogatóbb jogszabályi környezetre vár a fogtechnikus szakma is. Az Országos Fogtechnikus Ipartestület jelzése szerint a fogtechnikus műhelyeket is érzékenyen érintette a gazdasági válság, a fizetőképes kereslet drasztikusan visszaesett. Magyarországon mintegy 900 fogtechnikai laboratórium működik, és erősödik az a tendencia, hogy olyan uniós tagországokba mennek az alkalmazottak munkát vállalni, ahol nagyobb megbecsülés övezi a tevékenységüket, biztonságosabb a megélhetésük, illetve vállalkozásuk fejlesztése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás felvonulással emlékeznek a holokauszt áldozataira

A holokauszt magyar áldozataira emlékezve ma rendezik meg a hagyományos fáklyás felvonulást, az Élet… Tovább olvasom