Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az MDF nem köt koalíciót az MSZP-vel

Biztosan nem szavaznak nemmel a Gyurcsány ellen benyújtandó konstruktív bizalmatalnsági indítványra.
Az MDF elnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy az MSZP-vel közösen biztosítsák az alakuló új kormány parlamenti többségét, még abban az esetben sem tesznek így, ha az MSZP-nek és az SZDSZ-nek nem sikerül megállapodnia - jelentette ki Dávid Ibolya kedden, miután egyeztetett Gyurcsány Ferenccel.

Az ellenzéki pártelnök hozzátette: biztosan nem szavaznak nemmel a Gyurcsány ellen benyújtandó konstruktív bizalmatalnsági indítványra, azonban azt csak az új kormányfő-jelölt személyének és programjának ismeretében döntik el, hogy támogatják-e. Dávid Ibolya hangsúlyozta: az MDF hajlandó támogatni egy új kormány által benyújtott válságkezelő intézkedéseket, amennyiben azok egyeznek az MDF elképzeléseivel.

Az MDF elnöke a keddi tárgyalásról elmondta: nem tárgyaltak lehetséges miniszterelnök-jelöltekről és esetleges MDF-támogatta miniszterekről sem.

Olvasóink írták

  • 2. cyt 2009. március 24. 13:58
    „Közröhej, valamint a demokrácia totális HIÁNYA az, hogy az MSZP - a mindenáron való kormányon maradásért, vagyis a hatalomhoz körömszakadtáig való ragaszkodásért - mindent megpróbál megtenni, csak a legdemokratikusabb lépés megtételére képtelen: lemondani és megengedni a népnek, hogy szavazzon. Mondja meg ma ugyanúgy, mint 2002-ben vagy 2006-ban tette (no meg előtte 1990-ben, 1994-ben 1998-ban is), hogy most ki lenne a nép szerint a legalkalmasabb a kátyúból való kilábalás levezénylésére. Mert egy olyan gárda, akinek 7 év semmi pozitív dologra nem volt elegendő, csak a rombolásra, az ne aposztrofálja magának a jogot arra, hogy most diktatórikus eszközökkel tovább rombolja az amúgy is tragikus helyzetet. Az ilyen párt elnöke, aki egyben a kormányfő is, ne merje azt állítani, hogy azért nem szabad most országos választásokat tartani, mert a nép "buta" ahhoz, hogy jól döntsön. Ha 4 évente "elegendően okos" a nép a döntésre, akkor a közötte lévő időben is "elegendően okos" a döntésre. Minden más duma aljas dolog, és sértő a népre. Kár, hogy ez egyre inkább igaznak látszik az MDF-re is - az SZDSZ pedig csak "másnevű MSZP", ezt az elmúlt 20 év már bebizonyította mindenkinek.”
  • 1. lopicigazsi 2009. március 24. 13:43
    „Basszus, az SZDSZ-re meg az MDF-re senki nem küld utálkozást a FAL-on? >>>>>>>www.afal.hu<<<<<<< _ a MÁS kategóriában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy nyári konyha Salgótarjánban

Gázrobbanás történt egy nyári konyhában Salgótarjánban kedden reggel. A bent lakó férfit… Tovább olvasom