Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Az MDF nem támogatja az ingatlanadó jelenlegi tervezetét

Az MDF egyetért az ingatlanadó bevezetésével, ám annak jelenlegi tervezetét elutasítja- mondta szombati sajtótájékoztatóján a párt EP- listavezetője, Bokros Lajos.
Bokros Lajos megszüntetné a minimálbér adómentességét és csökkentené az adómentességek és kedvezmények körét. A volt pénzügyminiszter szerint az a legfontosabb hogy minél többen, de minél kevesebb adót fizessenek.

Az ingatlanadó alapjául szolgáló 30 millió forintot túl magasnak nevezte Bokros Lajos. Az MDF EP- listavezetője szerint az ideális érték 10 és 15 millió forint között lenne. A szakpolitikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a jelenlegi tervezet szerint 30 millió forint alatt egyáltalán nem kellene ingatlanadót fizetni, míg az ennél drágább ingatlanok esetén a teljes értékre kiszabnák a terhet.

Az MDF színeiben induló politikus eltörölné a minimálbér adómentességét, és azt körülbelül 10 százalékban határozná meg. A politikus csökkentené az adókedvezmények és mentességek körét, eltörölné a korkedvezményes nyugdíjat és szigorítana rokkantnyugdíj rendszerén is.

Bokros Lajos indokolatlannak tartja a tételes egészségügyi hozzájárulás eltörlését. Az MDF EP- listavezetője emlékeztetett rá, hogy Oszkó Péter, jelenlegi pénzügyminiszter még a Reformszövetség tagjaként 5000 forintra emelte volna a jelenlegi 1950 forintos összeget, ám most annak eltörlését javasolja

Bokros Lajos szerint a személyi jövedelemadó legalsó sávjának idei emelése 1, 7-ről 1, 9 millióra ugyan érdemi könnyítést jelent a munkavállalók számára, ám nem csökkenti Magyarország versenyhátrányát a térségben. Az MDF-es politikus szerint csökkenteni kell az adóéket, vagyis a bruttó munkaerőköltség és a dolgozó által kézhez kapott valódi nettós fizetés közti különbséget. Ez egy átlagosan kereső dolgozónál több, mint 50 százalék, ám a magasabb jövedelműeknél akár a 67 százalékot is elérheti. Bokros Lajos szerint az adóéknek 50 százalék alá kellene csökkennie. A Horn- kormány egykori pénzügyminisztere az egyensúly megtartását nevezte a legfontosabb közpolitikai célnak.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2009. május 24. 10:07
    „Dr.Dávid Ibolya- ha jól emlékszem - nem oly régen még arról tartott sajtótájékoztatót,hogy Ő milyen sikeresen vitte keresztül az országgyűlésen a "haláladó", vagyis az örökösödési illeték végleges eltörlését!Tessék erre itt van a vagyon adó,ami ugyan csak olyan mint a fennen hirdetett adó, csak más a "keresztszülő" és a szentelő pap. Erre szokták mondani,hogy : "felköphet és aláállhat!"”
  • 1. maradando 2009. május 23. 18:45
    „Bokros Lajos szerint a "templom egerének"is egyházadót kellene fizetni !Nem pedig a farkincáját csóválva várni a befolyó adók 1%-át.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyakunkon a nyár- jótanácsok külföldre utazóknak

A légi forgalomban 430, közúton, vasúton és hajón pedig 300 euró a vámmentes értékhatár.… Tovább olvasom