Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az MDF nem támogatta

a költségvetést

– A közgyűlés szavazása után az érzéseink ambivalensek, mert a költségvetés összeállítói nem támogatták a benyújtott módosításokat – mondta el Nagy Tamás MDF-es önkormányzati képviselő tegnap.
– Nem volt könnyű helyzetben a városvezetés a 2007-es költségvetés összeállításánál, hiszen az elmúlt négy hónap tapasztalatait kellett ötvözni az elvárásokkal és a kampányígéretekkel, az elfogadott büdzsét látva ez azonban nem sikerült teljes mértékben – mondta el Nagy Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján. – A Fidesz képviselői egyetlen módosítást sem fogadtak el. Az általam benyújtott indítványt annak ellenére sem támogatták, hogy az a főösszeget nem változtatta meg, ezért én a költségvetést nem támogattam.
– Általánosságban elmondható, hogy a kormányzat nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat – folytatta Nagy Tamás. – Érdemes megemlíteni a ’90-es évek elejének konstrukcióját, melyben az akkori MDF-kormány a jövedelemadók nagy részének megtartásával adott további anyagi támogatást a városoknak. Megítélésünk szerint, amennyiben nem sikerül visszatérni a rendszerváltozást követő ciklus szemléletéhez, ellehetetlenülnek az önkormányzatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan gátolná a fiatalkori erőszakot?

Tovább olvasom