Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Az MDF öt kérdésben pontosítana a Reformszövetséggel

Öt kérdést pontosítana a Magyar Demokrata Fórum a Reformszövetséggel való találkozáskor. A többi között az áfáról is kérdeznék a testületet - tájékoztatott hétfőn közleményében Dávid Ibolya, a párt elnöke.
A hét elején ül tárgyalóasztalhoz a Reformszövetség és a Magyar Demokrata Fórum. Az MDF a testülettől öt kérdésre vár választ. Köztük arra, hogy hogyan viszonyul a Reformszövetség a minimálbér esetleges megadóztatásához, valamint, hogy mi az álláspontja az szja-kedvezmények megszűnésével kapcsolatban. A párt kérdezne arról is, hogy a munkáltatói járulékok csökkentése esetén mi biztosítja a nyugdíjalap, az egészségbiztosítási alap és a munkaerő-piaci alap egyensúlyát és, hogy megszüntetné-e a Reformszövetség az evát és az ekhót. Az MDF szerint az áfa 24%-ra emelése ideiglenesen is túl magas, mert rendkívüli mértékben torzítaná az adórendszert az alapkulcs és a kedvezményes kulcs közötti 19 százalékpontos különbség.

A Magyar Demokrata Fórum fontosnak tartja, hogy a Reformszövetség javaslatai mielőbb a Parlament elé kerüljenek - írta közleményében Dávid Ibolya.

Olvasóink írták

 • 10. cyt 2009. február 24. 15:06
  „"nemecsekerno_007"

  Az ALAPJAIBAN KELL MÁSKÉNT SZEMLÉLNI a dolgokat legeslegelőször is azt jelenti, hogy a pillanatnyi helyzet ALAPJAIT nem lehet elfogadni kiindulási alapnak. Ezt vagy megérti a kapzsi és moráltalan nemzetközi pénzvilág, vagy nem. Gátlástalan, erőfölényüket fittogtató erővel szemben csak hasonlóan gátlástalan és erőszakos eszközökkel lehet reményteljesen felvenni a harcot. ÁLDOZATOT HOZNI így is, úgy is KELL majd, de az nem mindegy ám, hogy HONNAN KIINDULVA és MILYEN CÉL ÉRDEKÉBEN.

  Nekem van megtakarításom - pedig világ életemben közalkalmazott voltam nem vezető beosztásban. Engem soha nem tudott "elcsábítani" a pénzvilág maszlagja. Viszont bárkinek hírdettem az én életvitelemet, mindenki kigúnyolt és "elmarasztalt" a maradiságommal és élhetetlenségemmel. Most ezek közül senki nem jön hozzám "mea culpa"-zni.

  A neoliberális eszméket még mindig hirdető és azokat protekcionista módon előtérbe erőszakoló embereket bíróság elé kell állítani, és MEGFELŐ büntetésben kell részesíteni. Ez is az ALAPOK egyike nálam.”
 • 9. nemecsekerno_007 2009. február 24. 14:46
  „cyt

  Rosszul írtam: "Nem bírnak el több terhet anélkül, hogy romlana a versenyképességük"

  Amúgy az a baj, hogy nincs megtakarítása a magyaroknak. Ezért fájna nagyon ha megcsinálnák azt amit a Reformszövetség javasol. Persze ha ma nem vágjuk bokából, holnap térdbôl kell.

  Ha élünk még egyáltalán akkor.

  Ha érted mire gondolok. :(”
 • 8. nemecsekerno_007 2009. február 24. 14:43
  „cyt

  Mindent alapjaiban kell másként szemlélni. Ebben igazad van. Csak azt nem értem, hogy mire gondolsz?

  A nemzetközi pénzvilágnak azért lettünk kiszolgáltatva mert hiteleket vettünk fel. Ugyanazt csinálta az állam is mint az állampolgárok. Szinte ugyanaz az elv mint a Kádár rendszerben. :( Ti loptok nagyban, mi lopunk kicsiben és senki sem firtatja a dolgot. :)

  Egy svájci közgazdász-történész mondta: A szocializmusban nem maga a szocializmus rossz, hanem ami utána jön.

  :(

  Az viszont nem igaz, hogy 10 millió magyar sorsát akarják reménytelenné tenni. Azt hiszem inkább kb. 6-7 millió ember életét kéne haszosabbá tenni. Én arra 6-7 millió inaktívra gondolok, akik nem raknak be a közösbe. :( A maradék aktív réteg és a vállalatok/vállalkozók már nem bírnak el több terhet anélkül, hogy a versenyképességüket megôríznék v. javítanák. Ôk ha nincs megrendelés, akkor elbocsátanak és fogják a termelést és elviszik külföldre. Oda ahol jobb az adórendszer, kevesebb a kiadás és tudnak dolgozni. etc....
  Sajnos ilyen egyszer? a történet :(

  A nemzeközi verseny ezt is jelenti. Ahol töketlenek és nem tudják a problémákat még csak fel sem ismerni onnan húznak el.”
 • 7. cyt 2009. február 24. 13:47
  „Tisztelt "nemecsekerno_007" !
  Mindent ALAPJAIBAN KELL MÁSKÉNT szemlélni is, meg elkezdeni megváltoztatni is. Amit a Reformszövetség csinált, az a jelen neoliberális eszme szigorúan (és embertelenül) anyagias oldalról való továbbvitele a múlt rossz döntéseinek az ALAPJÁN ÁLLVA, azt ELFOGADVA, és még csak meg sem kérdőjelezve. Én hallgattam a tegnap este az interjút Pokorni Zoltánnal. Tragikus volt. Az én szemléletmódomhoz Bogár László, Boros Imre, Csath Magdolna, Varga Mihály, stb. szemléletmódja áll a legközelebb. Ezek az emberek hosszú évek óta mondják azt, hogy itt nagyon rossz irányba megy minden - SOHA nem hallgatták meg őket, SOHA nem került érdemi társadalmi vitára a javaslataik, a jelenlegi neoliberális gazdasági vezetés 7 év alatt mindent kiszolgáltatott a nemzetközi pénzvilágnak. A neoliberális MSZP-SZDSZ gazdaságirányítás legfeljebb EZER "elitje" (sic!!!) szolgasorsba juttatott TÍZMILLIÓ magyar embert. A Reformszövetség a terveivel ezt az EZER embert akarja kielégíteni, és TIZMILLIÓ magyar ember sorsát akarja még reménytelenebbé, még kilátástalanabbá, még tragikusabbá tenni egyelőre beláthatatlan időre. NEM, NEM, SOHA!!!”
 • 6. rozator 2009. február 24. 13:05
  „xer!A Békesi balról jött,a Pálinkás és a Járai meg jobbról!Mi a gondod?”
 • 5. nemecsekerno_007 2009. február 24. 12:24
  „Szerintem a Reformszövetség javaslata kínosan logikus, kellôen kemény és fájdalmasan ésszer?.

  Nem dagonyázik a kellemes hazugságok mocsarában.

  Mi baj ezzel?

  Ha nem szedjük össze magunkat, az összes külföldi és magyar tôke elhúz az országból oda ahol versenyképes az adórendszer, kisebb a korrupció, jobb az infrastruktúra és normálisan bánnak velük az állami hivatalok.

  Ezt akarjuk. Aztán nemhogy 13. havi bér meg nyugdíj nem lesz, de munkahely meg távf?tés sem. :(”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. február 24. 12:19
  „Mégis mit gondoltok mit lehetne tenni?

  Arra senki nem gondol, hogy a helyzet kemény annyira, hogy ezeket a lépéseket meg kellene tenni?

  Vannak még itt illúziói bárkinek is? Én komolyan nem értem. :(

  cyt, LukSzusz, xer ?????

  Átvágás? GYF és a hozzá hasonló posztkádári agymosott nem meri ezeket meglépni.

  Hiteles emberek kellenének, akik az mondják: - Emberek, sz*rban vagyunk, nyakig. Nem ígéhetünk mást csak vért, verítéket és szenvedést. Eddig a kegyes hazugságok mentén éltünk, ugy mint ingyenes oktatás, ingyenutazás, 13. havi akármi, ingyenes egészségügy, GYES, GYED... Ezért vettétek fel a fôleg sváci frank alapú hiteleket. Most meg megy a jajjajjajajj, segítsen az állam.

  Ez azoknak a majmoknak a hibája akik eddig hülyítettek benneteket. Ezt akarjátok? Vagy az igazságot ami ugyan fáj, de elvezet egy fentartható és kiszámítható bár keményebb világba ahol az tud érvényesülni aki keményen dolgozik és nem függ ilyen mértékben az államtól. Persze ez a politikusoknak nem jó, nekik pipogya, egzisztenciálisan kiszolgáltatott szavazók kellenek akiket meg tudnak venni fél disznóval vagy államilag garantált hitellel.

  Ébresztô, emberek!

  :(”
 • 3. cyt 2009. február 24. 08:25
  „Nagyon sajnálom Pálinkás Józsefet, az MTA elnökét, hogy fizikus létére ilyen "politikai játékban" KELL részt vennie, mint a Reformszövetség tevékenysége; sőt, még a vele készített interjúkban valamennyire védelmeznie is kell azt a "gyilkos" csomagot, amit a magát "Reformszövetségnek" elnevezett grémium letett az asztalra. Ugyanez vonatkozik a korábbi MTA elnökére is. Azt hiszem itt ismételten egy politikai hatalmi játéknak esik áldozatául a tudomány, aminek a hátrányát eddig is érezhettük (pl. a természettudományos oktatás színvonalának züllesztésében, a kutatási támogatások csökkentésében), de ezután még inkább érezni fogjuk. Az MTA nagyot hibázik, hogy a nevét adja a Reformszövetség "népnyúzó" csomagjához.”
 • 2. LukSzusz 2009. február 24. 07:50
  „Állítólag az IMF hitelt azért vették fel ezek e "kiváló" komcsi utódok,mert a nyugdíjat nem tudták volna fizetni.Nem zörög a haraszt....”
 • 1. xer 2009. február 23. 21:39
  „a Reformszövetség javaslata egy nagy átvágás, rosszab mint Gyurcsányé, és csak arra jó hogy hogy Feri programja kevésbé tűnjön népnyúzónak.Honnan is jött Békesi? Gondolkozzunk már egy kicsit. Programja nagyon úgy tűnik mint Feri programjának B variánsa. A szálak meg az IMF-hez vezetnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EP-választással egy időben lehet a pécsi időközi is

Pécs - Június 7-én, várhatóan az EP-választással egy időben lesz a pécsi időközi országgyűlési… Tovább olvasom