Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Az MSZP-frakció kitart az afganisztáni misszió mellett

Az MSZP-frakció változatlanul támogatja a magyar katonai közreműködést a NATO afganisztáni hadműveletében - áll Keleti György MSZP-képviselő keddi közleményében.
A politikus hozzáteszi: magánvéleménynek tekinti Laboda Gábor szocialista képviselő ettől eltérő nyilatkozatát. Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága szerdán rendkívüli ülésen tárgyal a közelmúltban Afganisztánban elhunyt két tűzszerész ügyében.

A honvédelmi bizottság egyik MSZP-s tagja Laboda Gábor a Népszava keddi számában azt sürgeti, hogy az eltelt két-három év után újraértékelendő lenne az afganisztáni misszió, amit sokkal szélesebb társadalmi körben kellene felülvizsgálni. Ha rajta múlna, az egész magyar kontingenst hazahozná Afganisztánból - fejtette ki Laboda.

Az MSZP-frakció viszont változatlanul támogatja a magyar katonai részvételt Afganisztánban - derül ki a parlament honvédelmi bizottságának szocialista alelnöke, Keleti György közleményéből. Az egykori honvédelmi miniszter Laboda Gábor magánvéleményének tekinti a képviselőcsoportétól eltérő nyilatkozatot.

A honvédelmi bizottság rendkívüli ülését azután hívták össze szerdára, hogy a közelmúltban két magyar tűzszerész meghalt vélhetően robbantásos merényletben. A parlamenti testület a halálesetek ügyében fog tájékozódni. A bizottság fideszes elnöke, Lázár János ugyancsak a Népszavának azt mondta, hogy ha a Honvédelmi Minisztériumban azt mondják, minden feltétel megvan a tűzszerészek munkájának folytatására, nincs realitása visszahívásuknak.

Olvasóink írták

 • 14. Írástudatlan. 2008. július 27. 10:17
  „Pírcsi! Istenbizony nem értem az összefüggést hogy mi közöm nekem a gyílkos MSZP-hez???? Vagy te egy kicsit buta vagy???? És nem tudtad felfogni a hozzászóllásom lényegét???? Mert annak még halovány köze sincs az MSZP.-hez.Tisztelettel várom a felvilágosításodat!!!!”
 • 13. Pírcsi 2008. július 26. 13:13
  „Az mszp-ét "írástudatlanok" képviselik?”
 • 12. Írástudatlan. 2008. július 26. 09:34
  „rino!Nem hát!Sőt nem is vagyok Szentesi.Csak vóltam 2.-évig katona ami ugye kötelező vólt.És meguntam már hogy ez a semmirekellő EGY VÓLT KATONATISZ itt egyfolytában nyavajog hol neki nem vólt kötelező katona tisztnek lennie!És most meg sír rí hogy nincsen lakása!Hát nincs!Azért keményen meg kell ám dólgozni mint ahogy én és a hozzám hasonlóak is tették.De neki jobban tetszett a semmit tevés a munka nélkül kapott illetmény ami azért nem vólt kevés abban az időbe!De úgy lehet hogy elihatta hogy nem tudott belőlle agy lakásra valót összespórólni.No hát kérem így járt!”
 • 11. rino 2008. július 25. 19:43
  „Írástudatlan!
  Csak nem a szentesi polgármesteri hivataltól?”
 • 10. Írástudatlan. 2008. július 25. 09:39
  „Tisztelt Egy volt katonatiszt!Igaza van a nahát hozzászollónak.Önnek nincs sajátlakása.De miért?Annak idején mikor még csak mondjuk 10.-éve szólgált miért nem szerelt le és miért nem próbált elhelyezkedni a civiléletben?Úgy lehet hogy sokkal jobban keresett vólna és bizony már lenne sajátlakása.De szerintem kényelmesebb vólt a katona élet mert semmit sem kelett dólgozni csak osztogatni nekünk a hülyébnél hülyébb parancsokat.Mert én is vóltam ám katona kemény kétévig!Az a kétév felért nekünk a maga 30. évével!Nekem is elvettek kétévet az életemből de ennek ellenére még is van saját lakásom mert én keményen dólgoztam fizikai dólgozóként!Miért nem tett ön is így????Látja ez lett a vége a katonaéletnek.És ezért csak is saját magát okolhatja!Látja én sem kapok semmilyen elismerést a katonáskodásomért!Ön is ugyan miért kapna?A semmit tevésért?az az igazság kedves uram hogy magának is a sórkatonákon való élősködés helyett inkább valami becsületzes civilmunkát kelett vólna választania és most nem kellene sopánkodnia és sajnáltatnia magát!Mert ez nem egy katonaemberhez méltó!!!!”
 • 9. Egy volt katonatiszt 2008. július 23. 09:38
  „Nahát írta: "Mindenki oldja meg a saját lakásproblémáját!"
  Igazad van kedves Nahát! Aki "közel ült a tűzhöz" a pártérdekek mentén mindent megkapott, megvehette a szolgálati lakást potom pénzért, kamatmentes kölcsönt és a végleges letelepedéséhez is pénzt kapott! Mit gondolsz, miért mennek külföldre a katonák? A családom érdekében én is kimentem volna szívesen, de nem engedtek.
  Több mint 30 évet szolgáltam és nem az adófizetők pénzén élősködtem. Amit megkerestem, megdolgoztam érte.
  A nyugdíjba küldött katonákat más településeken megbecsülték, de Szentes kivétel ez alól. Csak Szentesen több mint 22 éve fizetem a lakbért a lakás felújításokat. Ha leadnám, csak töredékét kapnám vissza, de hiába a határozatlan idejű bérleti szerződés, nem vehetem meg.
  A külföldinek mindent eladnak, viszont a hazáját kiszolgált hivatásos katonákkal és családjaikkal nem törődik se a Honvédelmi Minisztérium, sem a szentesi önkormányzat.”
 • 8. rózsaszín retikül 2008. július 22. 23:54
  „A 2. hozzászólóhoz:
  Remélem, nem felejtik itthon Hordágy Ágnes Rózsaszín Harci Retiküljét meg Szekeres elvtárs pályinkás butykosát sem...”
 • 7. egyszeru polgar 2008. július 22. 20:28
  „Nem meglepo a koponyegforgatas! Az MSZP tagjainak tobbsege vizet predikal aztan bort iszik. De hat a nagy csalad korabbi generacioi is ilyenek voltak.!!!!!”
 • 6. adamik 2008. július 22. 18:34
  „Sorry!
  A nagy rohanásban meg kimaradt egy "g" betü
  Helyesen: . . . mindenféle világbékefenyegetö agresszív . . .
  Egyébként meg az elvtársak vérében van a más országok megszállására való hajlam. 1968-ban Csehszlovákiát kellett megszállniuk.
  Hiába, a vér nem válik vízzé.”
 • 5. adamik 2008. július 22. 18:24
  „Nem igaz, hogy a keletielvtárs semmihez sem ért. A 80-as évek végén a NATO-ról írt egy középiskolai tankönyvben, elmondta öket mindenféle vilábékefenyegetö agresszív imperialistáknak. Azóta fordult a köpönyeg. Most dicséri öket.
  Tehát ért a NATO szidásához, ért a köpönyegfordításhoz, ért a NATO magasztalásához. Attól függöen, hogy pillanatnyi érdekeinek melyik felel meg jobban. Elvekröl, gerincröl szó sincs vele kapcsolatban.
  A magyar állampolgárok meg ilyenekre bízták az országot már harmadszot.”
 • 4. nahát 2008. július 22. 18:11
  „Egy volt katonatiszt !
  Még fiatal voltál,hol laktál ? Nyugdíjas korodban kezdel sírni ?Hány évesen lettél nyugdíjas ? Mindenki oldja meg a saját lakásproblémáját !
  Az enyémet sem az állam oldotta meg,meg sokunkét !Kocsit ne adjon ?”
 • 3. Egy volt katonatiszt 2008. július 22. 16:23
  „Keleti Bajtárs oldja meg Szentesen a nyugdíjazott katonák lakáshelyzetét, aztán beszélhet.”
 • 2. bunford 2008. július 22. 15:18
  „Én az egész MSZP frakciót kiküldeném Afganisztánba, ott biztos jól éreznék magukat és felhőtlen életet élnének.”
 • 1. rade 2008. július 22. 15:06
  „Azért tekintik a Laboda véleményt külön véleménynek mert vannak
  magyar üzleti érdekek. Reménykednek a kommunistákhoz közel álló
  férgek, hogy lesz iraki gazdasági profit. Keletinek tetszik az Afganisztáni jelenlét fogja magát és menjen ki, nézzük ő mit tesz.
  Vagy tele lenne a gatyája csak itthon nagy a pofája mert ez az ürge semmihez sem ért., róla mintáznák meg az Afganisztáni szobrot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a salgótarjáni tinédzserlány gyilkosát

Elfogták a rendőrök a Salgótarján melletti hétvégi házban vasárnap holtan talált 15 éves lány… Tovább olvasom