Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP-kormány óta több törvényjavaslatot fogadtak el

Májusban, kisebbségi kormányzásának első hónapjában a szocialista kormány 15 törvényjavaslatot fogadott el, többet mint a koalíciós kormány bármikor az idei évben.
A kormány egyébként a tervezett 37 helyett összesen 40 törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a tavaszi ülésszakhoz kapcsolódóan, a többi között például a 10 éve készülő új Polgári Törvénykönyvről szóló javaslatot.

A kormányszóvivő szerint a számok egyértelműen igazolják, hogy az egypárti szocialista kormány teljesítménye még javult is, nemhogy béna kacsa nem lett belőle, de a miniszterelnök még keményebb munkára ösztökélte munkatársait a koalíció felbomlása után. Az adatok azt is jelzik, hogy a szakmai munka továbbra is zavartalanul folyik a tárcáknál, vagyis a kormányzati szerkezetátalakítás, az átadás-átvétel, nem okozott fennakadást a minisztériumok működésében -tette hozzá Daróczi Dávid.

A kormány munkájáról készült jelentés szerint májusban összesen 15 törvényjavaslatot fogadott el a szocialista kormány, míg januárban és februárban 2-2, márciusban 4 javaslatot hagytak jóvá, a koalíció utolsó hónapjában pedig 11-et. Az elmúlt hónapban egyebek mellett olyan javaslatokat tárgyalt meg és fogadott el a kabinet, mint az új Polgári Törvénykönyv tervezete, amely 10 éves munka után készült el, de döntés született a közbeszerzési törvény módosításáról is.

Ha a határozatokat és rendeleteket is figyelembe vesszük -amelyek egyebek mellett rendelkeznek például az új háziorvosi finanszírozási rendről-, akkor idén összesen 323 jogszabályt fogadott el a kormány. Áprilisban a legtöbbet, 86-ot, míg májusban -a kisebbségi kormányzás első hónapjában- 76-ot, januárban, februárban és márciusban pedig 31-et, 58-at és 69-et.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2008. június 03. 07:37
  „Kedves "4"-es! A tolvajok mióta űldöztetik magukat e banánköztársaságban? A "2". pedig miért ne dughatná a szüleit egy szeretet-házba, (lényeg hogy Őt felnevelték) az( öregeket meg lássa el az állam!), hogy az ingatlanokat értékesíteni tudhassa? Ma már ez a divat! Hisz az országot is kiárusitják a "haszonélvezőjüket" megfosztva a jogaiktól! A döglött hal is a fejétől bűzlik!”
 • 3. 4 2008. június 02. 21:24
  „Azt mikor terjesztik a parlament elé, hogy csak számla ellenében vehessenek fel béren kívüli juttatásokat?”
 • 2. javaslat 2008. június 02. 17:57
  „Vitassuk már meg az ingatlanok haszonélvezeti jogát is .A szülő vagy más hozzá tartozó ne élvezhesse az ingatlant csak a gyermek nagykorúságáig,ha a gyermeké a tulajdonjog.Amikor nagykorúvá válik kénytelen albérletbe menni mert a kedves szülő nem hajlandó lemondani a jogáról,holott van még néhány ingatlana ami lakható is,csak éppen nem egy városban vagy faluban. Szokták mondani egy fenékkel ülnek több lovat,hát nem aranyos?Igy egyébként szinte minden kedvezménytől elesnek a fiatalok.Úgyhogy, ezt sem nekik találták ki!”
 • 1. Kovimm 2008. június 02. 16:04
  „A végén még kiderül, hogy TÉNYLEG hatékonyabb egy koalíciós partner által gúzsba nem kötött MSZP kormány, mert így szabadon tud gesztusokat tenni akár az MDF-nek, akár a Fityisznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan magára talál a gazdaság

Az év második felében a magyar gazdaság kimászik a tavalyi mély gödörből, és az Európai Unió… Tovább olvasom