Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP fellépne a falusi uzsorások ellen

Az Országgyűlés MSZP-frakciója azt kéri a kormánytól, hogy minél hamarabb dolgozzon ki valamilyen megoldást a szociális segélyből élő, szegényeken élősködő falusi uzsorások ellen - mondta a kormánypárt frakcióvezetője kedden az MSZP keddi frakcióülése után.
Elképzeléseik szerint egy olyan hitel lehetne a megoldás, amely garantált kamatot nyújt, és adott esetben a szociális segély összegét is elfogadják hozzá fedezetül. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mire lehetne használni a hitelt, és milyen feltételekkel.

Lendvai Ildikó hozzátette: a szocialista képviselők egész nyáron dolgoznak, jövő héten például a távhő-támogatás rendszeréről tárgyalnak, ezt követően pedig kéthetente üléseznek majd.

Olvasóink írták

 • 14. hamak 2008. július 07. 00:45
  „KIk engedik meg a mai napig, h bármekkora kamatot számítson fel a kölcsönadó bank.

  Ez nem gáz??? De igen!!! Akkor lépjenek föl ezek ellen is!”
 • 13. Bingo 2008. június 19. 16:22
  „A városi uzsorásokat meg dolgozni hagyják! Kell a bevétel a fekete-gazdaságból.”
 • 12. matriné 2008. június 18. 14:14
  „Ha már a kölcsönökről beszélnek a kedves olvasótársaim, akkor azt is ajánlom a figyelmülbe, hogy a bankok ma már azt is feltételhez kötik, a nyugdíjasoknál, hogy miért és hogyan lett nyugdijas. Mikor nyugdíjazták, ki az orvosa, sőt hány pattanás van a seggén. No és ha már elmúlt 65. évces akkor jó messze kerülje el a bankokat! Kivéve,ha biotron lámpát akar venni, mert, akkor az ügyintéző azonnal folyósitja a kölcsönt a lámpát eladó üzletkötönek! Hiába a protekció és az "osztozás a hasznon a menő"! Ez a Magyar Demokrácia egyik vivmánya! A fütés támogatás vidéken meg az a fa amire a nyugdíjasok felakaszhatják magukat, s ha túlélik elvihetik tüzifának!Persze, ha csősz el nem kapja!”
 • 11. L. Ildikó 2008. június 18. 10:36
  „Én nyugodtabb lennék, ha a szocialista képviselők nem "dolgoznának" egész nyáron. Az elmúlt időszak "teljesítménye" alapján mindannyian sokkal jobban járnánk, ha inkább a lábukat lógatnák.”
 • 10. maci52 2008. június 18. 07:26
  „Tolvajtól lopni,nem szép dolog.”
 • 9. utopia 2008. június 18. 07:00
  „A segélyre nem adnak hitelt, mivel az nem jövedelem, na mos ugye ezen, rétegeknél megjön a segély másnap már nincs belőle semmi, ezért kéne a kölcsön.
  Már megint egy intézkedés a sok naplopó javára, szerintük mi a fenéből fogják vissza fizetni a kölcsönt, még ha kedvező kamatozású is.
  Aki ,,munkával bünteteti" magát, azoknak miért nem akarnak, kedvező kölcsönt létrehozni, hogy ha már tisztességes fizetést nem kap!
  Rokonom bankban dolgozik, ő mesélte, hogy a múltkor a ,,svéd" asszony bement a rajkókkal, kölcsönért és ott üvöltözött, hogy a havi 190000 Ft segélyére miért nem akarnak neki kölcsönt adni a ,,büdös magyarok"”
 • 8. trainman 2008. június 17. 23:43
  „Ezek a szocialista képviselők,hogy mindig dolgoznak!Csak bele ne szakadjanak a sok munkába!Nem értem teljesen a cikket!Valaki magyarázza már meg,milyen hitelről van itt szó?Zavaros az egész,mint Gyurcsány agya!Kicsit reklám ízű az egész.Nem kicsit!Nagyon!”
 • 7. Kolompár Rómeó 2008. június 17. 22:41
  „Na, ha idézem a címet, azaz "fellépne", akkor a következő a véleményem:
  - tessék megszövegezni
  - előterjeszteni
  - megszavazni
  - bevezetni
  - BETARTANI és BETARTATNI!

  Pár nap az egész.

  Ennyi. Mi ebben a bonyolult? Nem kérek az ötletemért fizetést, csak 3havi képviselői költségtérítést. Hmmm?”
 • 6. patron 2008. június 17. 22:26
  „Igérgetés. Igérgetés. Igérgetés.

  Ezt már csak a nyugdíjasok veszik be.”
 • 5. dodó 2008. június 17. 22:03
  „Az MSZP vezette be a ZSDSZ-szel karöltve, hogy a segélyből nem vonható le semmi!!! Magyarul: ADJUNK MÉG TÖBBET, ÚGYSE FIZETIK MEG, ahogy a közüzemi számlákat, bírságokat sem!”
 • 4. Balogh Gábor 2008. június 17. 21:46
  „Egyáltalán nem nehéz ez szerintem , csakhogy ezt ott fönn magas ívben lesz@rják !”
 • 3. raffy2 2008. június 17. 21:04
  „na ezt én is szeretném tudni,hogy ebben mi olyan nehéz.sztem nem is akarnak ez ügyben semmit tenni,mert akkor elfáradnak a szavazóik.így munka nélkül meg bármikor össze lehet öket gyűjteni egy buszba és lehet vinni őket tapsolni.megmondták a segélyen élők,hogy nem éri meg nekik elmenni dolgozni.mert azt hiszik nekünk olyan baromian megéri.na az én adómból ezek ne viháncoljanak.igenis csak az kapjon segélyt,aki vállalja a közmunkát,min.10 nap.”
 • 2. értetlen 2008. június 17. 20:24
  „A megoldás adott. Csak az kapjon segélyt, aki vállalja a havi minimum 10 nap közmunkát. Aki bűncselekményt követ el, azt meg börtönbe kell zárni. Mi ebben a nehéz?”
 • 1. matriné 2008. június 17. 19:11
  „Nem hiszem, hogy ezt a rovatot valamelyikük is olvass, de ha el jut a fülükig akkor illö,lenne a vidéki lakosságt fütési gondjaikat megbeszélni! Vagy a vidéki a nem távfütött lakásokban lakók szavazata nem kell? Ök nyugdodtan tönkre mehetnek a fütőanyagok árai emelésétől? Ne is csodálkozzanak, ha a vidéki lakósság sem fog szavazatot adni az MSZP-re! Főleg a nyugdíjasok! Öket nem lehet mégegyszer megvezetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült a gyerekeit magára hagyó asszony

Előkerült az a nő, aki magára hagyta 4 gyermekét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék településen. Az… Tovább olvasom