Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP is erősít az interneten

Egységes internetes oldala van a szocialista képviselőjelöltek többségének; Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek még nincs saját weboldala.
Az MTI úgy tudja, hogy - hasonlóan a Fideszhez - az MSZP is tervez internetes kampányt. Ennek részeként egységesítették a párt képviselőjelöltjeinek honlapját. A jelöltek többsége élt a pártközpont kínálta lehetőséggel, a központi arculatból választhatták ki, hogyan nézzen ki a saját oldaluk.

A képviselőjelöltek internetes oldalán megjelennek a központi és a helyi MSZP-vel vagy a kormánnyal összefüggő hírek, az adott politikus szereplései, valamint az arról készült felvételek. Külön menüpont segítségével önkéntesként csatlakozni is lehet a politikus csapatához. A honlapok többsége nem ad lehetőséget arra, hogy üzenetet lehessen küldeni a politikusnak vagy kommentet lehessen írni. A képviselők maguk is tölthetnek fel információkat a weboldalukra.

Az MSZP internetes jelenlétét erősíti a Societas-Új Mozgalom "netkommandója". Az MSZP társult szervezte január végén tett közzé felhívást a weboldalán, miszerint amennyiben valaki segíteni akarja a szocialisták kampányát, akkor csatlakozzon hozzájuk, mivel a médiában "az internet nyújtja a legdemokratikusabb megjelenési lehetőséget". 

A csapat több mint 100 önkéntesből áll, akik az interneten terjesztik a szocialisták álláspontját a különböző ügyekben. A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, Mesterházy Attila és Szigetvári Viktor kampányfőnök is rendszeresen készít videoüzeneteket, amelyet a kampánycsapat tagjaival és a párt képviselőjelöltjei tudnak letölteni.

A pártok által megnevezett miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktornak és a jobbikos Vona Gábornak van saját weboldala, Mesterházy Attilának, és az MDF miniszterelnök-jelöltjének, Bokros Lajosnak nincs. Mindkét politikus pártja országos kampánynyitójának környékére tervezi ennek beindítását. Mesterházy Attilának egyelőre a Facebook nevű közösségi portálon van saját oldala, ahol közel 600 ismerőse van és létrehozott - Orbán Viktor Fidesz-elnökhöz hasonlóan - rajongói klubot is.

A közösségi portálon kettejük közül Orbán Viktor aktívabb, folyamatosan ír bejegyzéseket arról, hogy mi történik vele. Korábban inkább a Fidesz elnöke osztott meg személyes információkat az oldalán, de csütörtökön a szocialista miniszterelnök-jelölt is feltett családi képeket az adatalapjára, ahol egyébként a születésnapi jókívánságokat is megköszönte.

Orbán Viktor rajongói oldalán - amelyhez eddig több mint nyolcezren csatlakoztak - múlt pénteken közölte, várja a javaslatokat szokásos évértékelő beszédéhez. Eddig majdnem háromszáz "facebookoló" küldött neki ötleteket, és Mesterházy Attila is küldött javaslatokat a Fidesz elnökének a YouTube internetes videomegosztó portálon kérve tőle, szerinte mi ne maradjon ki a pénteki beszédéből. A Facebookon egyébként Bokros Lajosnak és Bajnai Gordon miniszterelnöknek is van rajongói oldala.

Olvasóink írták

 • 19. ataqam 2010. február 05. 20:29
  „mesterhazi youtube videoja is rekeszizom mozgato! töltsétek le ha akartok nevetni!”
 • 18. ataqam 2010. február 05. 20:24
  „ime az erosites eredmenye :) szétröhögtem magam rajta!!!”
 • 17. ataqam 2010. február 05. 20:23
  „http://kapcsolat.hu/video/evertekelo”
 • 16. Johnson 2010. február 05. 16:51
  „Szavazzon mindenki az emeszpére, az utóbbi 8-év csak bemutató volt, és ezután jön a cumi választópolgárok, ezt elhiheted te kedves kommentem olvasó, pokol volt eddig is, de van még alább a pokolnál is, csak húzzátok rájuk az "X"-et és úgy rákúrtok, hogy öröm lesz nézni!”
 • 15. flexsnake 2010. február 05. 16:14
  „Nagyon helyes, erősítsen csak :) Jó pénzért csinálok neki weboldalt, szebb lesz mint Tasnádié :D”
 • 14. ataqam 2010. február 05. 15:14
  „Demszkyt is eléri a BKV-ügy
  2010-02-05 14:37
  Amire már hetek oly sokan várnak, a napokban bekövetkezhet: végre eléri a BKV-botrány az események minden józan számítás szerinti fő felelősét, Demszky Gábort. Egy dokumentum szerint ugyanis a városvezetőnek tudnia kellett a napokban vád alá helyezett Mesterházy Ernő lépéseiről.

  A Krónika napok óta igyekszik elérni Budapest főpolgármesterét, hogy megtudjuk véleményét a BKV-botrányról - olvasható a Magyar Rádió honlapján. A rádió szerkesztőségének sikerült megszereznie azt a megbízási szerződést, amelyet Demszky Gábor kötött Mesterházy Ernővel. Ebben kap felhatalmazást Mesterházy, hogy eljárjon politikai döntések előkészítésében, tehát a főpolgármesternek tudnia kellett mindarról, amit főtanácsadója tesz.”
 • 13. Nahát! 2010. február 05. 13:33
  „Kedves Léni!

  Láttad a Gyurcsány-Orbán vitát?
  És szerinted érdemes Orbánnak vitatkozni "ilyenekkel"?
  "Ejnye elnök úr, hazugságokkal akar választást nyerni?
  Vonja vissza azt a vádját, hogy lesz vizitdíj!"
  És ez még nem Öszöd"”
 • 12. FIexsnake 2010. február 05. 12:55
  „Egységes internetes oldala van a szocialista képviselőjelöltek többségének; Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek még nincs saját weboldala. Ez lenne az erösités?”
 • 11. achilleus 2010. február 05. 12:53
  „9. hozzászólás .suhym. 2010.02.05. 12:46
  Egyetértek, és szembesíteni azzal a programmal őket, amivel a 2006-os választást megnyerték. (Azzal kell elszámolniuk, arra kaptak felhatalmazást, nem másra - lehetőséget pedig nem adtak az újabb választásra!)
  Itt is van: http://mszp.hu/magunkrol/program”
 • 10. achilleus 2010. február 05. 12:49
  „"Ahogy erre nem vagyunk kíváncsiak, ugyanúgy senkinek nincs hozzá semmi köze, és teljesen lényegtelen, hogy a beteget ellátó orvos egyébként milyen emberi meggyőződéssel bír. Ez az orvosnak a magánügye, ami az orvost a gyógyításban soha nem befolyásolja" - fogalmazott Éger István. Ezért aki ilyet állít, az vagy hozzon bizonyítékot erről, és ez maga után vonja az illetővel szembeni megfelelő szankciót, ha azonban nem tud, akkor ne tegyen a nyilvánosság előtt ilyen kijelentéseket, "mert ezzel nagy nyilvánosság előtt rágalmazást követ el, és ezt a MOK nem hagyhatja szó nélkül" - fűzte hozzá.

  Éger István szerint az, hogy az ilyen kijelentéseket tevő politikusoknak lelkiismeret-furdalása van az egészségügyben végzett romboló tevékenységük miatt, még nem jogosítja fel őket arra, hogy politikai alapon rágalmazzanak olyanokat, akik minden helyzetben tudásuk teljes latba vetésével állnak bárki rendelkezésére.”
 • 9. .suhym. 2010. február 05. 12:46
  „2. hozzászólás Léni 2010.02.05. 10:30

  Szvsz először talán az elmúlt 8 év miniszterelnökeivel kellene vitázni (voltak páran) a regnálásuk alatt elért "eredményekről". Évek óta, nagyon helyesen ez a gyakorlat,de ezt követeli meg az értelem, majd ezek után lehet a jövőről eszmét cserélni, mint tették ezt az előző választáskor is..... ha emlékszel.
  Április 11-ig még van idő.....egyébként sem hosszú hónapokkal a választások előtt aktuális a vita...”
 • 8. achilleus 2010. február 05. 12:40
  „Ízelítő az erősítésből. Egy szerényebb hozzászólás (1 órával ezelőttről):
  http://www.youtube.com/watch?v=vPRs2ObWCGQ&feature=player_embedded
  "M :A. Már most hazudik,olvassátok el mit Ír A bemutatkozó szórólapján!!!!!A gyülöletkeltésről!!! amelyet már elkezdtek ,"Az én szememben nincs jobb-vagy baloldali Magyarország"!!! Hogy is van ez az orvosokkal? Vagy nem olvastad mit a saját bemutatkozó leveledet? A bumeráng vissza ütött!!!! Aljas csalók vagytok 4 Még az sem igaz amit kérdezel!!! Orbán Viktor nevét ,még a mocskos pofára se vedd!!! Te hazug ,bandádat elsöpörjük!!!! "”
 • 7. achilleus 2010. február 05. 12:15
  „Az MSZP-nek kezd leesni, hogy az MDF-SZDSZ-től lehet még néhány szavazatot kicsikarni, meg is indult a célzott "lejárató kampány": http://nol.hu/voks/20100205-mdf_szdsz__szponzor_kerestetik
  "Megzavarhatja az MDF és az SZDSZ amúgy is konfliktusokkal terhelt választási megállapodását Mesterházy Ernő üzletember, főpolgármesteri főtanácsadó őrizetbe vétele. Nem tudni, honnan lesz kampánypénz."
  Hogy kinyílt a szemük. A BKV-s lopásokból persze nekik még jut.”
 • 6. ClarkGriswald 2010. február 05. 12:03
  „3: látom nem csak a nickválasztásnál sikerült használni a ctrl-C-ctrl-V-t.”
 • 5. lógaritmus 2010. február 05. 11:08
  „léni az igazságnak 2 oldala van: az egyik az öszödi,a masik a Fideszes!”
 • 4. lógaritmus 2010. február 05. 11:07
  „Egységes internetes oldala van a szocialista képviselőjelöltek többségének; Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek még nincs saját weboldala. haha”
 • 3. lógaritmus 2010. február 05. 10:49
  „Megjött a "várva" várt mszp kampány füzetecske.Leirom a sorsát röviden-hisz rövid életü volt. :) Az enyém a kezem által apró,2 cm-es darabokra tépödött.A többi lakó is igy tett-ezt az elötérben eldobott szines papirkák látványából kövezkeztettem ki. :) Lift: Egy botka-fotó,melléirva ez: Hazudtunk reggel este!
  Kissé nedevsnek tünt az arc,csak találgatni tudok mitöl. 5 perccel késöbb már a lift alján volt az arc-némi lábnyomokkal kidekorálva. :) Ezért kár volt az adófizetöktöl levonni az adót!”
 • 2. Léni 2010. február 05. 10:30
  „Orbánnak talán személyesen is ki kellene állni és vitázni, megvédeni az álláspontját,
  esetleg meggyőzni az igazáról a más pártok vezetőit.
  A valóság azonban az, hogy Orbán megbújuk a szóvivő, az amortizációs csoport /Navracsics,Semjén/
  mögött, újabban fel nem fogható módon nyugdijügyben Schmitt Pál arca mögött, azt jelentik
  ezek a jelenségek, hogy csak a saját szükebb csoportja előtt hajlandó tomboló tapsviharban,
  lengő zászlók előtt nyilatkozni? A megmérettetéstől fél?”
 • 1. achilleus 2010. február 05. 08:31
  „Újra kommentálható a Mesterházy videó:
  http://www.youtube.com/watch?v=vPRs2ObWCGQ&feature=player_embedded
  Mint ismeretes tegnap letiltotta a szólásszabadság bajnoka a kommentálást, a hozzászólásokat törölték:
  2010-02-04 13:59
  Mesterházy Attila YouTube-os videója nem tetszett a hozzászólók többségének, így letiltották a kommentálás lehetőségét. Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a videóüzenetben egy magyar zászló előtt állva tett fel kérdéseket Orbán Viktornak a YouTube-on. A szokatlan üzenet híre hamar elterjedt, s meglehetősen gyorsan a filmet több ezren nézték meg. Nagyjából ugyanilyen lendülettel indult a videó kommentálása is, többségében nem támogató hangnemben. Ennek úgy látszik, a szocialista kampánycsapat nem örült, ugyanis csütörtök reggelre eltűntek a hozzászólások, és megszűnt a további kommentálás lehetősége is."

  Most már 300 "stílusos" hozzászólás olvasható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országértékelő beszédet tart ma Orbán Viktor

1999 óta most tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét. Tovább olvasom