Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az MSZP országrészgyűléseket tart

A megszorítások és a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásával összefüggő költségvetési zárolások hatását vizsgáló munkacsoportot hoz létre Kiss Péter volt kancelláriaminiszter vezetésével az MSZP - ismertette Mesterházy Attila pártelnök, frakcióvezető a szocialista képviselőcsoport vasárnapi döntését sajtótájékoztatón.
Mesterházy Attila úgy fogalmazott: az MSZP kíváncsian várja, hogy a kormány mely területeken, és miként kívánja megtakarítani azt a 800 milliárd forintot, amire - a pártelnök megítélése szerint - a kabinet elmúlt kilenc hónapban folytatott gazdaságpolitikája miatt van szükség. Mint mondta, nem lenne szükség megszorításokra, sőt, a válságadókra és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások állami kezelésbe vételére sem lett volna, ha a kormány az igazságtalan adóreformmal "nem üt lyukat a költségvetésen".

A pártelnök beszámolt arról is, hogy előterjesztésére a frakció úgy döntött: a szocialisták az év végéig országrészgyűléseket tartanak majd, s a párt minden parlamenti képviselőjének kötelessége lesz elmennie az összes egyéni választókerületbe. A "kirajzásokon" - amelyek a Hallasd a hangod! elnevezésű kampány részét képezik - szeretnék meghallgatni az emberek véleményét az ország helyzetéről, a kormány tevékenységéről és a szocialista párt által nyújtott alternatíváról.

Kérdésre válaszolva szólt a fideszes Balsai István indítványáról, amely semmisnek mondaná ki a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott bírósági ítéleteket. Mesterházy Attila szerint a javaslat "jogi nonszensz", amely a független igazságszolgáltatást akarja negligálni. Ilyen döntéseket diktatúrák után szoktak hozni - jelentette ki a frakcióvezető, megjegyezve: ha ily módon "meghazudtolják" az igazságszolgáltatást, az később bármikor lehetővé válik, ami a jogállam és a jogbiztonság végét jelentené.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2011. február 13. 23:47
  „Nem visszaadás készül itt:
  A kirajzás inkább begyüjtéssel jár...”
 • 3. dodó 2011. február 13. 21:26
  „Tartani tarthatnak, de minek?

  Csak úgy mellékesen: valaki hallott tőlük egy csendes elhatárolódást legalább a már eddig meggyanúsított, őrizetbe vett prominenseiktől? Esetleg egy halk bocsánatkérés és tényleges megújulás, a bizonyítottan korrupt és tolvaj és/vagy cionista kettős állampolgár károkozó, magyargyűlölő tagjaik kizárása után talán volna újra reményük. De így?”
 • 2. igazságkereső 2011. február 13. 20:50
  „Kedves Mesterházy Attila: a 2004-2010 között ismeretlen helyre, helyekre eltüntetett több ezer
  milliárd forint sorsáról kellene és illenék Önnek országrészgyűléseket tartani!! Ezt Ön is épp úgy tudja, mint ebben az országban több millió ember.Ideje lenne az emberek többségének hülyébe vételét az MSZP részéről befejezni.Önök teremtettek olyan helyzetet,hogy munkahelyek ezrei szűntek meg,nyugdíj előtt álló emberek váltak úgy munkanélkülivé,hogy ellátást már nem kapnak,de koruknál fogva már a munkahelyekre sem veszik fel őket! ( 56-58 évesek!)”
 • 1. maci52 2011. február 13. 20:33
  „Maszop Laci és bandájának a gyűlését javaslom Szibériába,de csak odaszóló ingyenjeggyel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy vonatról leugró fiatalember

Súlyosan megsérült egy mozgó vonatról leugró fiatalember vasárnap délután a felsőzsolcai állomáson -… Tovább olvasom