Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Az MSZP összehívatná az emberi jogi bizottságot

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn.
A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

Az MSZP már szombaton közölte, újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt vizsgálatot kér Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, valamint Pintér Sándor belügyminisztertől.

A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője.

A szocialista párt hétfői közleményében arról tájékoztatott, hogy a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának összehívását és a sajtónyilvános ülést.

"A magyar közvéleményt felháborították a Magyar Sziget fesztiválon történt események, melyekre eddig mindössze az MSZP reagált elítélően. Nagyon ijesztő és beszédes, hogy ebben az ügyben a Fidesz-KDNP-kormány még semmilyen elhatárolódást nem fogalmazott meg" - írták.

A Magyar Sziget fesztivált a Pest megyei Verőcén, a Csattogó-völgyben rendezik meg, az idén tizedik alkalommal. Főszervezője Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke.

Az egyhetes programsorozaton nemzetirock-, hungarista és szkinhedzenekarok fellépése mellett kézműves foglalkozásokat és filmvetítéseket is tartanak.

A Kárpát-medencei ifjúsági találkozóként meghirdetett fesztiválon a Jobbik több országgyűlési képviselője is előadást tart, Vona Gábor pártelnök pedig egy kerekasztal-beszélgetésen vesz részt.

Olvasóink írták

 • 7. varadipal 2010. augusztus 10. 15:30
  „Biztos, hogy jó testületet kívánnak összehívni? Nem az ügyészségre és a független magyar bíróságra gondoltak?”
 • 6. reagens 2010. augusztus 10. 13:53
  „Hívjanak amit akarnak, rajtuk már nem segít. Amennyire csak löhetött annyira elkúrták az elmúlt 8 évben.
  Amúgy meg semmi pánik, nagyon jól állnak a dolgaink itt a Kárpát medence közepén.
  Rájöttek a szlovákok is, hogy miről szól a 2/3-os Fidesz gazdasági offenzívája. A vicc az, hogy más alternatívánk nincs, ha életben akarunk maradni, és ezzel az áldott 2/3-os erővel toppon leszünk egykét év alatt. Azaz amit legjobban csináltak gyurcsék a felemelkedése érdekében az országnak az az, hogy így elkúrták. :))))
  Egy kis lapszemle a fentieket alátámasztandó:
  http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100806-meg-mindig-szlovakiaban-kedvezobb-adozni.html
  http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100810-viktor-mindent-visz-az-orbankormany-alternativ-utat-mutat.html
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/egy_kicsit_jobb_a_devizahiteleseknek/
  Ez meg döbbenet, szerintem a vég kezdete, az új idők előjele (durran a kínai lufi):
  http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/08/10/tobb_mint_2000_gyarat_zarnak_be_kinaban/”
 • 5. achilleus 2010. augusztus 10. 09:04
  „Szerintem meg azért kellene összehívni az emberi jogi bizottságot, hogy megvizsgálják a Gyurcsány, majd Bajnai rendészeti és igazságügyi miniszterének szerepét abban, hogy ezek a gyilkosságok szinte teljes hivatali ideje alatt folytak. A vizsgálatoknak ki kell terjednie a mulasztások mellett az esetleges politikai hátsószándékokra is. Gyurcsány Ferenc rezsimje ugyanis érdekelt lehetett az etnikai feszültségek szításában, a polgárháborús légkör kiélezésében, a félelem légkörének fenntartásában, mindamellett az eseményeket agitációs-propagandájában maximálisan kihasználta. /Mint most is./

  A tények:
  Ahhoz képest, hogy 2 gyanúsított is kötődött ezekhez a vélhetően létező szervezetekhez, meglehetősen sokáig tartott az elkapásuk. Nincs ebben némi felelőssége Draskovics Tibornak, akinek rendészeti miniszterkedése idejére esett a teljes gyilkosságsorozat?

  Draskovics életrajzából:
  2008. február 18-ától Takács Albertet váltotta az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton[2], (...). A 2009-ben megalakult Bajnai-kormányban is igazságügyi és rendészeti miniszterré nevezték ki. 2009. december 1-jén benyújtotta lemondását, amit Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadott.[3]

  A romagyilkosságokkal foglalkozó cikkből:
  "2008. július 21-én Galgagyörkön dobtak Molotov-koktélt és lőttek lakóházakra, /ez volt az első/ (.....) 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön egy apa és a fia is meghalt, amikor rájuk lőttek, április 22-én Tiszalökön egy ember halt meg a támadásban, augusztus 3-án pedig Kislétán"/ez volt az utolsó/.”
 • 4. cyt 2010. augusztus 10. 08:40
  „Hát bizony - ha kicsit nyersen is megfogalmazva néha, de - nagyon sok igazság van abban, amit a Jobbikosok mondanak ... Inkább talán el kellene gondolkozni egyes dolgokon, leásni az alapokig, nem pedig óvodások módra megsértődni és a "világhoz fordulni jogszolgáltatásért".”
 • 3. dodó 2010. augusztus 09. 22:52
  „Hangfelvétel, videó? Egyébként az ott ifj. Tompó László által elmondott előadás miatt van, a Jobbik besározására!

  "...beindult a szocionista gőzhenger is, neves politikusaik vezetésével, és egyből a Fideszhez futottak a Magyar Szigeten elhangzott, - saját megfogalmazásuk szerint- antiszemita, kirekesztő, fasiszta (és egyéb jelzők) előadás elhangzása miatt. Megszólalt a taxisofőrből lett polihisztor Németh Sándor főprédikátor, vidám vasárnapos fetrengő-vezénylő, Izrael-barát főszerkesztő is a hozzájuk köthető televízióban és ott is nyomta gyűlölettől fröcsögő szövegét. Segítünk Neki, a bemikrofonozott szektafirkászoknak, és szocionista pártfogóiknak, ha nem tudták rögzíteni Ifj Tompó László annyira támadott, a ´Zsidó médiapolitika Magyarországon´ című előadását, és ezért ragadva ki részleteket fasisztáztak, antiszemitáztak. Íme a teljes előadás, aztán s derék internetes nyomozók is eldönthetik, hogy bele tudnak-e kötni a tartalomba, vagy sem. Bármennyire is szeretnék bizonyos körök, bizony NEM..."
  A kérdéses előadás olvasható az egyik nemzeti portálon.”
 • 2. KolompárRómeó 2010. augusztus 09. 18:07
  „Szerencsére pl. Veres elftárs fiai nem aláznak meg és perelnek be újságírókat, mert megírják az igazságot. Ennek a tetűnek az elftársainak nem sok joguk van pampogni.”
 • 1. történész 2010. augusztus 09. 17:08
  „Majd csak akkor lehet, ha visszaáll hazánkban a demokrácia”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőverés: vizsgálódik a rendőrség

A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében; még mindig rosszul van az a… Tovább olvasom