Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP szerint csökkennek majd a fizetések

Az új munka törvénykönyve - ha életbe lép - jelentősen csökkenti majd a fizetéseket - véli az MSZP.
Az MSZP szerint ha életbe lép a kormány által tervezett új munka törvénykönyve, akkor a műszakpótlékok csökkentésével, illetve eltörlésével jelentősen csökkenti majd a fizetéseket - jelentette ki Kormos Kata, az MSZP szóvivője és Komjáthi Imre, a párt országos választmányának tagja csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Komjáthi Imre emlékeztetett: a tervezet szerint az éjszakás műszakpótlék a jelenlegi 50 százalékról 15 százalékra csökken, a 20 százalékos délutáni műszakpótlék pedig nem is szerepel a tervekben.

Az MSZP szerint mindez havi több tízezer forintos fizetéscsökkentést jelentene a több műszakban dolgozó munkavállalóknak. Az ellenzéki pát szerint ez ellen a munkásoknak "minden eszközzel fel kell emelniük a hangjukat", ezért arra kérik a munkavállalókat, akiket negatívan érintenének ezek a változások, hogy keressék fel a helyi, kormánypárti országgyűlési képviselőjüket és szembesítsék őket azzal, hogy nem ezt ígérték.

Olvasóink írták

 • 9. bigroy 2011. augusztus 05. 05:42
  „2.Igazságkereső

  Az a baj,hogy amikor először volt hatalmon Viktor akkor se volt olyan "hatalmas" az emberek fizetése!
  Amióta újra ő "vezeti" az országot csak olyan intézkedések történtek amelyek csak a szegényebb rétegeket súlytotta míg az "elit" csak kedvezményeket kapott(lásd.: kormány tagoknak elit orvosi ellátás,képviselőknek lakástámogatás, stb....)
  A beígért kedvezőbb adózás megint csak nekik kedvezett míg az irreálisan alacsony "fizetésekből" megélni próbáló többségnek csökkent az új "kedvező" adózás miatt a jövedelme!!!”
 • 8. bigroy 2011. augusztus 05. 05:33
  „Sajnos akármelyik párt is van hatalmon magasról lesz....az embereket,csak az foglalkoztatja őket,hogy mennyit bírnak még kilopni az ország és a nép zsebéből!!!”
 • 7. Írástudatlan 2011. augusztus 04. 21:33
  „A Magyar mindég is gyáva és birkanép volt! Nem mernek ezek szolni semmi ellen sem! Önként és dalolva vetik magukat alá a FIDESZ gyílkos rendelkezései alá és mennek a vágóhídra! TALPRA MAGYAR ÉBREDJ BIRKA!”
 • 6. mattil 2011. augusztus 04. 18:42
  „5. igazságkereső 2011.08.04. 17:48
  Te nagyon bekajáltad ezt a Fideszes maszlagot, meg hogy minden az elmúlt nyolc év miatt van Ha már ennyire véded az egészet, mondd már meg nekem mire jó az, hogy ha én kevesebbet keresek? Tehát ha 30-40%-al csökken a fizetésem, akkor azzal együtt az általam befizetett járulékok és adók is csökkenni fognak, tehát az államnak kevesebb bevétele lesz. Ez kinek jó?”
 • 5. igazságkereső 2011. augusztus 04. 17:48
  „De ha a magyar lakosság is aktívabb lett volna az elmúlt 8 évben, minderre talán nem került volna sor! Elég béna és gyáva nemzet vagyunk,ezt gondolom a kedves hozzászóló társaim is megtapasztalhatták. Úgy tűnik,hogy nem példa a magyar nemzet számára a német,vagy francia érdekérvényesítés gyakorlata, nálunk Magyarországon a többség "sündisznóállásból" figyeli az eseményeket,hátha mások, valakik kikaparják a gesztenyét! És ez így megy évtizedek óta,de mikor ébred fel végre a magyar nemzet?!!"Fülkeforradalommal" fotelharcossal -a Vonalban című műsorra gondolok itt- semmire nem megy ez a nemzet,de hát mit is várunk üres,semmitmondó megnyilatkozásokkal a háborgók részéről?!!Ideje lenne végre megújulni, felébrednie a magyar nemzetnek!”
 • 4. mattil 2011. augusztus 04. 17:39
  „2. igazságkereső 2011.08.04. 17:05
  "De az MSZP sem tett meg mindent a dolgozók fizetésének emelése érdekében,amíg uralmon voltak"

  De legalább nem is csökkentették!
  Ha mindannak amit most terveznek csak a fele megvalósul akkor az már több mint a szörnyű!
  Már idén januártól kevesebbet keresek olyan 8-10 ezerrel havonta mint tavaly. A havi 100-110-ezres nettó fizetésemből 38-40 ezer szokott lenni a műszakpótlék. Ha van, akkor még emellé olyan 20-25 ezer a túlórapótlék és a rendkívüli munkavégzés. Az utóbbi fél évben a túlórákat a munkáltató csökkentette, mert sok volt az erre kifizetett kiadása.
  Világosan látszik tehát, hogy ha csak a műszakpótlék és a rendkvüli pótlék elmarad, máris 40% körüli fizetéscsökkentésem lesz havonta.
  Ja a munka nem lesz kevesebb, sőt ezután a munkáltató majd bátran túlóráztathat, elrendelhet 44 órás munkahetet, hiszen kifizetnie nem kell majd. Legfeljebb ha nagyon pattogok, akkor az egyik szabadnapot kijelöli "most csúsztatsz" napnak és kész. A szakszervezethez sem fordulhatok, mert ezután ők se lesznek védettek, és nyilván ők lesznek először kirugva. Még sorolhatnám bőven de minek?
  A cikkhez kapcsolódva egyébként amúgy is szeretném már újra hallani a képviselőmet. A választások idején azt ígérte rendszeres lakossági fórumot tart majd, azóta meg alig láttuk..”
 • 3. Larsson 2011. augusztus 04. 17:21
  „Simán elő lehet venni a rosszabbul élünk, mint 4 éve kampányt, mert folyamatosan süllyedünk, az átlag ember totál csóró lesz és majd matócsi csodálkozni fog, hogy miért nem nőtt a belső fogyasztás és a megtakarítás. De sajnos nem fog rájönni, annál tehetségtelenebb!”
 • 2. igazságkereső 2011. augusztus 04. 17:05
  „De az MSZP sem tett meg mindent a dolgozók fizetésének emelése érdekében,amíg uralmon voltak, hiszen épp ezért 340-380 euró a magyarországi jövedelmek többsége! Az átlagba hiába számítják be nagy előszeretettel pl. Simor András MNB elnök volt 8 milliós havi jövedelmét,attól az"átlag2 dolgozók többségét minimálbéren foglalkoztatta az MSZP-SZDSZ vezette kormány is tanulva az elmúlt 40év "gyakorlatából".Így többet lehetett ellopni és ebben nagy gyakorlata volt a fentebb említett pártalakulatnak is!! Csak hogy realitás talaján maradjunk,ezt meg kellett írnom!”
 • 1. zoltanszabo 2011. augusztus 04. 16:12
  „Igen , keressék meg pl Mágorinét, ne a közuti táblákkal foglalkozzon--hanem a dolgozó emberek érdekeit képviselje ! De ez csak álom. mert bólogató jánosok --nem lefelé--felfelé nyalnak. a választók megint majd csak a választások elött pár héttel lesznek majd fontosak.
  Egy fidesznyik se fog kiállni az egyszerű dolgozók mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélyből élt a milliomos - lebukott

Rendszeresen segélyt vett fel egy újfehértói férfi, miközben tízmilliós összegekben költekezett. Tovább olvasom