Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -1°C | 5°C Még több cikk.

Az MSZP szerint sértők a kormány rágalmai

Kovács László szerint nevetséges és sértő a kormány azon állítása, hogy az MSZP kezdeményezte és szervezi a médiatörvény elleni külföldi támadásokat. Nem az MSZP, hanem Orbán Viktor járatja le a kormányt - mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
Kovács László úgy látja, hogy nem Magyarországot kell a miniszterelnöknek megvédenie, hiszen azt senki sem támadja. "Orbán Viktor a személyének szóló bírálatok elől a magyar nép mögé bújik" - jelentette ki az ellenzéki politikus. Ez a kormányzati felvetés sérti az ügyben megszólaló külföldi politikusokat és újságírókat is, hiszen azt a látszatot kelti, mintha nem a demokrácia vagy a sajtószabadság érdekében, hanem az MSZP felkérésére szólaltak volna meg.

Sérti az MSZP-t, amely nem titokban és külföldön uszít az Orbán-kormány ellen, hanem idehaza és nyíltan lép fel a demokrácia, a jogállam és a sajtószabadság védelmében - emelte ki Kovács László, emlékeztetve arra, hogy a médiatörvényhez 88 módosító indítványt nyújtottak be, amelyeket a kormánytöbbség elutasított, s miután hiába kérték a köztársasági elnököt, hogy kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, maguk fordultak az Alkotmánybírósághoz.

Ráadásul az állítás, hogy az MSZP szeretné lejáratni a kormányt "különösen furcsa annak a Fidesznek a szájából", amelyik az elmúlt napokban automata telefonhívásokkal "bombázza a magyar lakosokat, amelyekben megpróbálják lejáratni az MSZP-t" - mondta Kovács László. A párt jogi szakértői megvizsgálják, hogy milyen jogi lépésekkel lehet ezt a gyűlöletkampányt megállítani - tette hozzá.

Kovács László szerint hibás az a kormányzati következtetés, hogy szerdán Strasbourgban az Európai Parlament ülésén a magyar kormányfő "megvédte Magyarországot", hiszen egyik felszólaló sem támadta a magyar uniós elnökség programját, vagy Magyarországot.

Nem az MSZP, hanem Orbán Viktor járatja le a kormányt - mondta Kovács László, aki szerint nem Magyarországot kell a miniszterelnöknek megvédenie, hiszen azt senki sem támadja. "Orbán Viktor a személyének szóló bírálatok elől a magyar nép mögé bújik" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Kovács László úgy véli: Orbán Viktor Strasbourgban "leleplezte önmagát: az indulatait és a mellébeszélési hajlamát" és bebizonyította, hogy tényleg nem érti a demokrácia lényegét az Európai Unió közös elveinek fontosságát.

Hangsúlyozta: erős visszatetszést keltett Orbán Viktor kijelentése, hogy "készen áll a harcra". Az Unió soros elnökének feladata nem a harc, hanem a közös érdekek érvényesítésének elősegítése, a szükséges kompromisszumok és konszenzus megteremtése. Amennyiben Orbán Viktor a 26 tagállammal, a demokráciával és a jogállammal akar harcolni, ezt a harcot Európában nagyon gyorsan elveszíti, hiszen ott nem támaszkodhat a kétharmados hazai többségére. Orbán Viktor és a kormány azonban előbb-utóbb "Magyarországon is veszíteni fog" - tette hozzá az MSZP-s politikus.

Olvasóink írták

166 hozzászólás
 • 166. macs 2011. január 24. 20:48
  „ferdzso,
  bocs a közbekottyért, de a szavazásra jogosultak felének a közel fele nem 2/3. Még akkor sem az otthon maradókat figyelmen kívül hagyom.”
 • 165. ferdzso 2011. január 24. 10:02
  „Így igaz, "Dobó!" Jó kormánynak nem kell ellenzék! A Választók kétharmada szerint, nem kell demokrácia! Vagy talán a többiek, okosabbak, mintsem, hogy Ennyire elfogultak legyenek, mint a 164. hozzászólás??! Na, az ilyenek károsak, és rombolják le a Fidesz politikáját, és "morzsolják le" a pártolókat! Hajrá, Dobó!!”
 • 164. DobóI 2011. január 24. 06:20
  „MSZP hatyúdala. Ha már pénz lenyúlás többé csak álom számokra, a parlamentbe mentelmi jog alá bemenekültek előadják azt, amihez a legjobban értenek: mocskolódást, üres fröcsögést! Persze ezt a mi adónkból teszik. Véget kell vetni a listán benyomott MSZP-s paraziták arany életének, ki velük a parlamentből..”
 • 163. Logaritmus 2011. január 23. 22:40
  „154: Kiért igen?”
 • 162. cumania 2011. január 23. 22:31
  „Mint 161. ez a Tompika tényleg Tompika!”
 • 161. ferdzso 2011. január 23. 22:10
  „"Mizujs" : ...-No comment... (Gondolom, párt társainak lesz, úgy "négyszemközt".) Szint: Kitolós létráról, pipiskedve, a béka hátsó fele.”
 • 160. jozko 2011. január 23. 22:00
  „16.

  deszkás:

  Kétségtelenül igazad van abban , hogy a hivatalos nemzeti zászó az egyenlő szélességű, felülről lefelé
  piros-fehér-zökd sávokra osztott változat, címer, felirat nélkül.
  Ha jól emlékszem, ezt legutóbb 1990-ben a 49-es törvény erősítette meg.

  Hosszú időn át voltam katona, ismerem a zászló és a lobogó használatának-szigorú!- szabályait!
  A címeres zászló /a "nem hivatalos"/ használatának szabályai lazábbak.
  A "bevezetésére" javaslat született, egyelőre -tudomásom szerint-döntés nincs.

  A jelzésértéke egyértelmű!
  Számolj esetleg azzal is, ha a határainkon kívül "villogna" valaki a hivatalos magyar nemzeti zászlóval,
  vagy ottani polgári, politikai , sport vagy egyéb szervezetek kitűznék ünnepi vagy egyéb alkalmakkor, azzal az adott ország törvényeit súlyosan megsértenék-és az kemény büntetést vonna maga után!

  A címeres változatra akár azt is lehet monani, hogy az nem bejegyzett hivatalos zászlója egyetlen nemzetnek sem...nyitott kiskapu.
  Csak egy példát említettem a sok közül.

  A témánál, Kovács elvtárs hozzászólásánál maradva:

  Eszembe ötlik annó Marosán György /talán a Tüzes kemencé-ben leírt /egyik mondata:
  Minket kommunistákat különleges anyagból gyurtak...

  Szó szerint igaz!
  Főleg a vezető kommunistákra!

  Mert azok, akik orruknál fogva vezettek a szocializmusban 800 000 porbafingó párttagot és velük, vagy éppen az ő felhasználásukkal az egész ország népét:
  most többnyire multimilliomosok, hatalmas vagyonokkal, jövedelmekkel, nyugdíjakkal!

  "Levezényelték" a rendszerváltást gyakorlatilag úgy, hogy a politikai hatalmukat is nagyrészt átmentették, szétprivatizálták, kiárúsították az ország nagy részét, teret engedtek a gátlástalan karvalytőkének, ebek harmincadjára hagyták a nemzetgazdaságot, ipart, mezőgazdaságot, oktatást, egészségügyet, honvédelmet...

  Ezek tényleg különleges emberek!
  Most is zömében jelentős pollitikai és gazdasági befolyássa, mentelmi joggal...
  Ügyes.
  Ennyit Kovács lászló hitelességéről.”
 • 159. nobody 2011. január 23. 21:38
  „Deutsch Tompika koztudottan e...beteg.már elnézést”
 • 158. Mizujs 2011. január 23. 21:20
  „Aki kíváncsi a fidesz gondolataira, nézze meg:

  http://atv.hu/cikk/video-20110121_deutsch_tamas”
 • 157. ferdzso 2011. január 23. 21:07
  „Az ellenfelet lebecsülni, és szavára nem hallgatni, hát sok nagy ember veszte volt már! Nem azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond! (Hátha értelmeset, amiből még "haszon" is lehet.) Nem Kovács L. hasonlította egy diktátorhoz, és nem a nemzetet marasztalták el. A Kétharmados többség nem mondta, hogy alkossanak egy hibás média törvényt, amit később szégyellni, korrigálni kell. Európa, hamarabb fordította le a Magyar Közlönyből az egészet, mint gondolták. Az "angol verzió" kicsit másra sikeredett az unió felé. Nem csoda, ha kissé morcosak lettek!(Ezért nem az Mszp-t kéne hibáztatni, és főleg nem a nemzetet védeni, ha annak vezetőjét érte a kritika, hibás döntése miatt.... -szerintem.)”
 • 156. nobody 2011. január 23. 20:49
  „Nórikám 2011.01.23. 17:07 nálad a pont.2/3-al egy nap alatt lezavarhatnának egy torvényt hogy végre megnyiljanak olyan dokomentumok mint pl az ugynoklistak,stb.miért is nem érdeke ez senkinek hirtelen?na fidesz fanok?tudjátok ti is ott legbelul szerintem.amostani ugymond "elit"is az elobbi renszer terméke.majd talán 15 év mulva jon egy korrekt társaság.....”
 • 155. nobody 2011. január 23. 20:34
  „nem tom barátom,de ez nem normális.téged szerintem bepaliztak.hamarosan rá ébredsz hidd el”
 • 154. achilleus 2011. január 23. 20:28
  „153. hozzászólás nobody 2011.01.23. 20:26
  Ha a "vajdának" nem is ....”
 • 153. nobody 2011. január 23. 20:26
  „olvasva a kommenteket,egy valami látszik.semmi sem valtozott.ennyi acsarkodo embert....ez nem gáz szerintetek?achilleus te szerintem még az életedet is odadobnád a vajdádnak.szerinted ez nem beteges?fuj.várom a választ hogy mekkora komcsi vagyok....”
 • 152. DobóI 2011. január 23. 19:47
  „150. kontál52 2011.01.23. 19:11

  Pardon, úgy kezdődőtt, hogy végre visszaütöttek a szitok áradatot terjesztő MSZP-nek...”
 • 151. történész 2011. január 23. 19:22
  „A szocik ne szóljanak egy szót sem ők szépen békésen simogatták a fideszt aki most ugyanazon bűnökért börtönbe juttatja őket .Aki ilyen ....... az megérdemli.
  Csak például a 2006-os szabadságharcos vandalizmust simán betudták volna bizonyítani,hogy a fidesz szervezte a jobbikkal együtt.Sőt ma már az is világos,hogy az egész gárda ügyet a nép megijesztése címen egy okos húzással a szocikra nyomta a jobbik segítségével...erről nincs mit beszélni”
 • 150. kontál52 2011. január 23. 19:11
  „Viktorkáék ehhez értenek!!Szidni mindenkit,acsarkodni mindenkire aki nem úgy veszi a levegőt ahogy ők szeretnék !!!”
 • 149. achilleus 2011. január 23. 19:07
  „148. hozzászólás frakk 2011.01.23. 18:34
  Tulajdonképpen ilyesmiről beszélek én is. Volt már rá példa, hogy egy-egy nép alól "kicsúszott" az ország, az egyik nem is olyan régi.”
 • 148. frakk 2011. január 23. 18:34
  „141 Achi: Igazándiból egy állam nem tud csődbe menni Sok lehetősége van még a legvacakabb helyzetben is. Pénznyomtatás (lásd USA) (úgy csinálnak mintha semmi baj nem lenne náluk, pedig csak a hétvégén is 3 bank tönkrement náluk, ebben az évben már 9 ) Friss ropogós bankjegyekkel húzzák fel a tőzsdét, azt a látszatot keltve minden rendben. Ellenben ott is az emberek sokkal rosszabbul élnek, ott is elértéktelenedik a házuk.
  Nálunk nem kimondott de követett elv szerint egy mobilizálható bérlakásokban élő munkaerő réteget akarnak kialakítani. Először az önbecsülését veszik el az embereknek, hogy már szinte rabszolga, és cseléd állapot sem legyen megrázó nekik. Tehát tönkreteszik a családok ezreit, majd a lakásaiktól is megfosztják őket. Tehát állam nem megy csődbe, csak afrikai szintre kerülhet bizonyos százalékuk a polgárainak. Ehhez már általában elég a rezsiköltségek olyan szintre emelése, ami jóval magasabb ahhoz, hogy félre tudjanak rakni.
  Akinek nincs pénze az , halott ember. Pénzből lehet pénzt csinálni,”
 • 147. keiner 2011. január 23. 18:19
  „143. N.P., söt még tovább menném, Orbán nem magyarország, hála istennek. :-))”
166 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Alsóörsön: lezárult a nyomozás

Megszüntette a nyomozást a Központ Nyomozó Főügyészség az augusztus 4-én Alsóörs közelében történt… Tovább olvasom