Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Az MSZP szerkezeti változtatásokat sürget

Az MSZP a kormányzati struktúra megváltoztatására, valamint ágazati reformokra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt.
Józsa István, az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős országgyűlési frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: amit Orbán Viktor "könnyedén beígért" Brüsszelben, azt "nem úszhatja meg", Magyarország az eddig folytatott gazdaságpolitikával nem jutott előbbre. Ha a kormány nem változtat, akkor az történik, "amit eddig is láttunk, hogy az államcsőd szélén tántorog".

Józsa István szavai szerint Magyarország már a jövő héttől "a Matolcsy utáni világban él", de nem látszik, hogy ennek mi lesz a tartalma. Mint mondta, 2011 a csalódás éve volt, 2012 pedig félő, hogy az elszegényedésé lesz. Ennek elkerülésére a kormányzati struktúra megreformálását tartotta szükségesnek. Álláspontja szerint ugyanis nem szolgálja az ország érdekét, hogy nincs önálló pénzügyminisztérium és megszűnt a külgazdasági államtitkárság is.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, hogy Magyarországnak - Európával karöltve - erős gazdasági kormányzásra van szüksége, valamint programra és ágazati reformokra. A frakcióvezető-helyettes kevésnek tartotta azokat a nyilatkozatokat, hogy Magyarország minden feltételt teljesít. "Amit Orbán Viktor művelt Brüsszelben, az csak annyi, amikor a renitens diák nem vágja hozzá a táblatörlő szivacsot az osztályfőnökhöz" - fogalmazott Józsa István, megjegyezve, hogy ennél többre van szükség: "tele kell írni azt a táblát olyan programokkal, amelyekhez pénzt lehet kapni, amelyek a gazdaság növekedését szolgálják".

Arról is beszélt, hogy ami ellen Orbán Viktor intenzíven fel tudott lépni az ellenzéki időszakban, azt most meg kell valósítania. Nem lehet pozitív változást várni az IMF-megállapodást követően sem, ha nincs előremutató gazdasági program, ebből azonban a mai napig semmi sem látszik - jegyezte meg a szocialista politikus.

Olvasóink írták

 • 5. kopkop 2012. január 22. 08:20
  „Hatalmas perspektíva az ország előtt, Szanyi pártelnök-miniszterelnök jelölt.”
 • 4. lapszemle 2012. január 22. 06:11
  „A rendszerváltás óta az Ország, értsd alatta a kis embert, a választópolgárt az átszervezésekbe, a kormányzati struktúra változásaiba a meg nem valósult reformokba rokkan bele.
  A pótcselekvésekként működő strukturális változások csak arra jók, hogy nem hogy választási ciklusokat nem lehet homogén módon összehasonlítani, de még cikluson belül egyik évet a másikkal sem lehet összehasonlítani, elemezni, értékelni. Inkább az alapoknál kellene kezdeni Lenin után szabadon Dolgozni, Dolgozni, Dolgozni. És ha majd ennek eredményeként van egy szilárd gazdasági alap, akkor lehet gondolkodni, szépen, finoman nem elkapkodva, az elért eredményeket megőrizve a jobbító, előrevivő átszervezéseken gondolkodni.”
 • 3. maci52 2012. január 21. 16:22
  „MSZP -nek is süllyed a hajója,Szanyi Tíbor bejelentkezett a pártelnöki posztért.Megújulnak,még keresnek tagogat az öregek napköziotthonából.”
 • 2. nemecsekerno_007 2012. január 21. 16:22
  „Inkább csendben maradnának ezek is. Kommunikációval már tele van a padlás. (értsd. dumával)
  Ha meg van javaslatuk, akkor nosza rajta. Tegyék közzé, ők kiket rúgnának ki a közszférából és hogyan alakítanák át az egészségügyet, meg az oktatást. Nem dumálni kell, hanem valamit letenni az asztalra.

  micsoda szánalmas színjáték ez az egész.”
 • 1. DobóI 2012. január 21. 15:42
  „Az MSZP ebben az országban csak az saját elszámoltatását sürgetheti!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogott a család, és megölt egy férfit Budapesten

Élettársa 24 éves fia ölt meg késsel egy 59 éves férfit a főváros XVIII. kerületében. Tovább olvasom