Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Az MSZP tovább tárgyal a kisebbségi kormányzásról

A Szabad Demokraták Szövetségének Országos Tanácsa egyelőre nem tud érdemben nyilatkozni arról, hogyan tudnak együttműködni a szocialistákkal a továbbiakban - derül ki abból a levélből, amelyet Gulyás József OT-elnök küldött szombat reggel Simon Gábor szocialista választmányi elnöknek.
Simon Gábor erről az MSZP választmányának szombati ülése előtt beszélt. Gulyás József szerint az SZDSZ küldöttgyűlésének kell arról döntenie, hogy valóban kilépnek-e a koalícióból. Amíg ez a döntés nem születik meg, addig nem tudnak érdemben nyilatkozni a jövőbeni együttműködésről - írta Gulyás József.

Simon Gábor bejelentette, hogy ha kisebbségi kormány alakul, vállalja, hogy közreműködik a mindenkori parlamenti többség megszerzésében. Simon Gábor azt kérte párttársaitól, hogy kellő megértéssel figyeljék, ami az SZDSZ-ben történik. Simon Gábor ezután szóba hozta az előző választmányi ülés után nagy nyilvánosság előtt zajló belső vitát. Ez azután tört ki, hogy a pécsi szervezetből néhányan levélben sürgették, hogy az MSZP tartson tisztújító kongresszust, továbbá válasszák szét a miniszterelnöki és a pártelnöki tisztséget. Mindezen túl erősen bírálták Gyurcsány Ferencet. A pécsi szervezet néhány tagja a sajtóban kifogásolta, hogy levelüket nem olvasták fel a választmány ülésén. Simon Gábor ezzel szemben azt mondta, hogy az elektronikus levél előző nap késő este érkezett meg a párt központi számítógépes szerverére, amelyet a másnap reggel nem a párt központjában tartott választmányi ülés előtt már senki nem olvasott el. Simon Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy aki ilyen fajsúlyos kérdésekben szeretné párttagként véleményét elmondani, az szíveskedjék elmenni a választmány ülésére, ahol erre módja van mindenkinek.

A választmány ezután zárt ülésen folytatódik, amelyen többek között meghallgatják Veres Jánost az ország gazdasági helyzetéről, és elfogadják a párt költségvetését is.

Olvasóink írták

 • 8. homer 2008. április 27. 15:36
  „Cicike! Azért ne tegyünk már egyenlőségjelet egy hölgy megk..sa, meg az egész ország jövőjének jóidőre történő elk...sa közé!!”
 • 7. Didi 2008. április 27. 12:49
  „Létezik olyan ország, ahol a miniszternek egy dugásért menni kell.
  Nálunk még gyerek is lett belöle mégis maradhatott.
  Ennyit a felelöségröl.”
 • 6. matriné 2008. április 27. 08:18
  „Mit lehet várni ettöl a rendszertől? Ott ahol az MSZP-sek a börtönben is két helyről ,kapják a fizetésület és nem is keveset a nyugdíjasokat meg nkifosszák!”
 • 5. Showman 2008. április 26. 23:16
  „A kész átverés show a vége felé közeledik, Horn Gabi nemsokára hozza a pezsgőt!”
 • 4. hévalaki 2008. április 26. 21:43
  „....nem egészen így van radenkó....
  @.. a recept az Szdsz szakácskönyvében volt megírva...@
  ---ők főzték, a közös tálalt...a választóknak nem ízlett,mert v.ki beleköpött...kicserélik és drágábbé kapnak finomabbat, mindenki !ingyen is sokan...lesz népkonyha is ennyiért, de mindenki fizeti a jól öltözött szomszédjáét is.----
  aztán jajgatunk, hogy üres a zsebünk...@”
 • 3. radenkó 2008. április 26. 19:41
  „Én csak azt nem értem hogyan engedhették meg a párt tagok, hogy Gyurcsány személye ennyire determinálja a pártot.
  Most isszák a fekete levest a kommunisták amit Gyurcsány a titkos konyhájában kavart nekik.”
 • 2. matriné 2008. április 26. 19:18
  „Naná, hisz van még a bőség kosarában! Majd, ha kimerűlt egészen, akkor mennek a szélrózsa mindenirányába! Akkor sem a jég hátán fognak élni a nagy lábukon! Hisz ebbgen az országban ismeretlen fogalom a felelősség és az arra vonás a "felelős" posztokon!”
 • 1. Gurgula 2008. április 26. 16:26
  „Azt mondták szadiék, hogy még egy pár hónapot eltöltenének egy kis "konstruktív ellenzékben" Feri mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpisztollyal fenyegette az autóst a kamionsofőr

Garázdaság gyanúja miatt vizsgálatot indított a körmendi rendőrség egy kamionsofőr ellen. A férfi… Tovább olvasom