Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Az oktatási tárca hibázott a matematikai feladatsorban

A matematikai feladatsorban felfedezett nyomtatási hiba miatt még mindig vizsgálódnak a szaktárcánál, egyelőre még nincs felelőse az ügynek. Az Oktatási Hivatal a hibáról több iskolát nem tudott értesíteni, a minisztérium álláspontja mégis az, hogy a rosszul megadott szöveg ellenére a kép alapján megoldhatták volna a feladatot a gyerekek.
A felvételi befejezése után az OKM honlapján nem is hibás feladatsor szerepel, hanem a javított változat, mintha a hiba nem a tárca rendszerében lett volna. Pénteken kapják meg a diákok a középiskolai továbbtanuláshoz szükséges központi felvételi vizsgaeredményeket.

Hatvanezer fiatalnak ez alapján február 15-ig kell eldöntenie, hogy gimnáziumba, szakközépiskolába vagy szakiskolába adja-e be felvételi lapját. A dunaújvárosi Széchényi István Gimnázium igazgatója szerint a tavalyinál rosszabb eredmények születtek a nyolcosztályos gimnáziumi, illetve a kilencedik osztályos felvételieken.

Fábián István úgy véli, ez nem a diákok tudásszintjének romlását jelzi, hanem azt, hogy az idei vizsgán túl sok feladat volt, emiatt nem tudták azt 45 perc alatt megoldani a tanulók.

Olvasóink írták

 • 3. Feri 2008. február 10. 11:02
  „A vizsgálódást elhuzzák még pár hónapig, addigra az indulatok lecsillapodnak. Elfelejtjük az egészet. Mire várunk, nagyon nehéz lehet kideríteni, hogy ki hibázott! Több lehetőség van: aki összeállította, aki leellenőrizte és ehhez a nevét is adta, aki sokszorosította. Vagy többen hibáztak? Ki a felelős az alkalmazottaiért? Kinak kell meghatározni, hogy kire mit lehet rábízni? Majd találnak valakit, akire az egészet rá lehet húzni, és ezzel az egész el lesz intézve, mint amikor az érettségi tételek kitudódtak! Az oktatás, az egészségügy, a gazdaság minden csődben. Sajnos ez nem életérzés, ezt már a számok is igazolják.
  Arról meg már szót sem, hogy ezt a hibát is milyen arogánsan tálalták.”
 • 2. VCrash 2008. február 08. 20:28
  „Amilyen ´káosz´ van az oktatásban (is), nem csoda, hogy a tárca vezetői, felelősei képtelenek valamit normálisan, hibátlanul elvégezni. Bízom benne, hogy a fizetési ´cetlijük´ számításiban nem történik ´nyomtatási´ hiba.”
 • 1. Kapuvári 2008. február 08. 08:55
  „Az lenne a minimum,hogy lemond a miniszter!de annyira kapaszkodnak a bársonyszékhez,hogy hihetetlen!majd márciusban rájuk jön a hideglelés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2010-től kampányolhatnak az egészségügyi pénztárak

A kormányzat csak az indulás évében tiltaná meg a tagtoborzást az egészségügyi pénztáraknak, az azt… Tovább olvasom