Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az önkormányzat fizeti hétfőtől a belvárosiak vizitdíját

Az V. kerületi önkormányzat fizeti hétfőtől a belvárosiak vizitdíját. A kerület egészségügyi intézményeiben tehát nem kell majd otthagyni a 300 forintot a belvárosban élőknek. A polgármester azért döntött így, hogy a betegek ne várjanak az orvoshoz menetellel április 1-ig, a vizitdíj eltörléséig.
Hétfőtől nem kell vizitdíjat fizetniük a belvárosiaknak az V. kerületi háziorvosoknál és a Belvárosi Egészségügyi Szolgálat járóbeteg szakellátó intézményeiben. A pénzt ugyanis az önkormányzat fizeti helyettük - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a kerület sajtóosztálya.

Rogán Antal polgármester azért döntött így, mert a népszavazás után érezhetően visszaesett a kerületi egészségügyi intézmények látogatottsága. Az önkormányzat pedig így akarja biztosítani, hogy a rászorulóknak ne kelljen várniuk április 1-ig, a vizitdíj megszűnéséig.

Számítások szerint körülbelül kétmillió forint körüli összegre lesz szükség a belvárosiak vizitdíjának kifizetéséhez. Ezt a képviselőtestület következő üléséig Rogán Antal saját polgármesteri keretéből finanszírozza.

Olvasóink írták

 • 6. René 2008. március 15. 10:38
  „matriné!
  Gondolom megtömöd a TB kasszát havi 40 ezer Ft-al. De remélem van még papa, mama, gyerekek, akik egy fillérrel nem járulnak hozzá a költségekhez. Tizesért még 1 jó ollot sem adnak!”
 • 5. matriné 2008. március 15. 07:31
  „Csak nem a "Mengele" leszármazottja a kedves "René"? Nem is tudtam, hogy e kormány már hóhérokat is alkalmaz, ha nem tudja duplán kifosztatni a népet.Vagy már az is üzlet, hogy ennyire lejáratják az egészségügyi szakmát, hogy ne kelljen a Tb.-nek megfizetni a bezsebelt pénzből Őket?”
 • 4. René 2008. március 14. 18:58
  „Remélem Cseter, a közeljövöben mütöbe kerülsz! Bizom benne, hogy a kezem alá!”
 • 3. Cseter János 2008. március 14. 17:28
  „Kedves "maci" miaz, hogy lovagok azok, akik a közpénzt kiszórják az ablakon? Szerintem az egyik hzűtlen kezelése a közpénznek! Semmi alapja nincs annak, hogy olyanért pénzt fizessenek az emberek amiért nem kapnak semmit!”
 • 2. matriné 2008. március 14. 17:18
  „Attól, hogy törvényesítették e díjjazásokkal a lakosság kifosztását, azt illene most mindenkinek visszatériteni! Nem, hogy tovább fizetni addig míg el nem törlik ezt az alantas kizsebelést!”
 • 1. maci52 2008. március 14. 17:05
  „Vannak még lovagok európában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetéseket adott át a kulturális miniszter

Művészeknek, pedagógusoknak, tudósoknak, közéleti szereplőknek adott át kitüntetéseket Hiller István… Tovább olvasom