Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az önkormányzat saját szállója

Önkormányzati vendégszálló üzemel Dénesfán. A kétszobás „fogadót” pályázati támogatással és a helybeliek segítségével alakították ki egy eddig kihasználatlan, községi épületben.
Strandröplabdapályát, konditermet és kétszobás vendégszállót alakított ki a dénesfai önkormányzat 3,7 millió forintból, pályázati támogatással. A beruházáshoz mintegy egymillió forint értékű társadalmi munkával a helyiek is hozzájárultak.
Nagy Attiláné, a körjegyzőség műszaki vezetője a Kisalföldnek elmondta: a szakminisztérium népegészségügyi pályázatára készítették el a település egészségtervét. Ebben foglalták össze a tervezett fejlesztéseket, amelyeket a tárca támogatásra méltónak talált.
– A beruházások költsége 3,7 millió forint volt, amit a minisztérium a maximálisan nyerhető 2 millió forinttal támogatott – mondta Nagy Attiláné. – A dénesfaiak ehhez mintegy egymillió forint értékű társadalmi munkával járultak hozzá, a többit az önkormányzat a költségvetésből állta. Az összefogás és a sikeres pályázat eredményeként elkészült a konditerem a postának is helyet adó épületünkben. A strandröplabdapálya a helyi fiatalok kérése volt, ezt a polgármesteri hivatal udvarán alakítottuk ki. A vendégszálló egy többfunkciós önkormányzati épület eddig kihasználatlan részében kapott helyet. Az idegenforgalomra, a falusi turizmusra alapozva gondoltuk úgy, hogy szükség van rá.
A vendégszálló rendelkezik két hálóhelyiséggel, akadálymentesített vizesblokkokkal, konyhával. Mivel az épületben található az óvoda és az iskola melegítőkonyhája, a vendégek étkeztetése is megoldható. Az átalakítás 1,9 millió forintba került.
Takács Lajos, Dénesfa polgármestere a beruházással kapcsolatban megjegyezte: a községnek németországi és erdélyi kapcsolatai vannak, vagyis gyakran érkeznek vendégek a faluba. Az önkormányzat ezentúl kulturált körülmények között, saját szállójában helyezheti el a látogatókat. „A szálló berendezését még ki kell egészítenünk, ehhez megpróbálunk újabb pályázati támogatást igénybe venni, hiszen például egyetlen emeletes ágy a hozzá való matraccal és egyéb felszereléssel hetven-nyolcvanezer forintba kerül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom