Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Az orosz piacon terjeszkedik a Gyulai Húskombinát

Gyula - Elsősorban a külpiacokon, ezen belül orosz relációban növeli eladásait a Gyulai Húskombinát Zrt. az idei esztendőben, mert a hazai piacon tavaly 800 tonnával csökkent az értékesítése - közölte a nádudvari székhelyű HAGE-Nagisz csoporthoz tartozó nagyüzem vezérigazgatója az MTI-vel hétfőn.
Ruck János elmondta: az elmúlt évben a hazai élelmiszer piac több mint 13 százalékkal csökkent, s ez azt jelentette a társaságnak, hogy az évi 10 ezer tonnás késztermék-értékesítés csaknem ugyanilyen arányban mérséklődött. Így, bár üzemi szinten 170 millió forinttal lefaragták a költségeket, sőt a termelés racionalizálása érdekében több mint 400 millió forintot is befektettek, mégsem sikerült elérni a nullszaldós gazdálkodást.

A trendek, és az év elején megkötött szerződések azonban azt mutatják, hogy az idei esztendőben egy-másfél milliárd forinttal növekedhet az árbevétel annak köszönhetően, hogy kenőmájasra olyan mennyiségre nyertek rendelést április elsejétől egy pályázaton az orosz piacra, amely kompenzálhatja a hazai piacon elszenvedett kiesést.

A gyulai vállalat ezért a tavasz második hónapjától kétműszakos termelésre áll át a májkrém üzemben, ami azt jelenti, hogy több év után a meglévő 400 főnyi kollektíva 30-40 új munkavállalóval fog bővülni.

Ruck János hangsúlyozta, hogy az orosz piacon való megjelenéshez komoly segítséget nyújtott az Eximbank, hiszen a magyar tulajdonú nagyüzem expanzióját finanszírozni fogja.

A húskombinát eredetileg a termelési volumenének nagyjából húsz százalékát értékesítette eddig a külpiacokon, harmad-harmad arányban Oroszországban, Nagy-Britanniában és az unió más országaiban.

Belföldön sikerült mindazonáltal megőrizniük a 25-30 százalékos piaci részesedést a kenőmájasok és a gyulai kolbász termékkörben, sőt immár nemcsak a gyulai kolbász, hanem a kenőmájas is kiérdemelte 2010-ben a Magyar Termék Nagydíjat. Sőt, a Gyulai Húskombinát az elmúlt évben második helyen végzett a GFK felmérésén, a legmegbízhatóbb márkanevek sorában.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. március 28. 20:00
    „Ennyi pénzért ne is csodálkozzanak.”
  • 1. nyomdasz63 2011. március 28. 18:07
    „...mert a hazai piacon tavaly 800 tonnával csökkent az értékesítése ...

    Ha nem mócsingot árulna horror áron,ezt talán el lehetne kerülni.
    Szerettük a termékeiket,de az alsótól a felsőkategóriásig mind silány minőségű/és ízű/ már évek óta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a cserbenhagyó porcsalmai gázolót

Nyíregyháza - Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint szombat este halálra gázolt autójával egy… Tovább olvasom