Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Az ország jövőbeni sorsa a legfontosabb

Semjén Zsolt szerint mindegy, hogy melyik kormány valósítja meg javaslataikat, legfontosabb az ország jövőbeni sorsa. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a családi adózás mielőbbi bevezetését szorgalmazza. Stumpf István politológus úgy véli: a szekértábor-mentalitásnak vége, új politikai elit kell a jobboldalon.
Tegnap este, Kapuváron tartott sajtótájékoztatóján a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke kijelentette: a családi adózás bevezetése elemi érdeke Magyarországnak.
– Több olyan törvényjavaslat benyújtására készülünk, melyek nyomán megállítható lenne az ország népességének fogyása, de megoldásokat keresünk többek közt a nyugdíjrendszer változtatására, javítására is – mondta Semjén Zsolt. Hozzátette: javaslataikat bárki, akár a szocialista kormány is – valósítsa meg, mert Magyarország a demográfiai csőd közelében áll.
– A kerekasztal-beszélgetéseket nem azért szervezzük, mert egyfajta politikai qr betöltésén fáradozunk. Egyetlen történelmi és világnézeti pártként kijelenthetjük, hogy amit mondunk, az a keresztény társadalmi tanításból következik és nem a tollat rágjuk azért, hogy kitaláljunk olyan témákat, ami tetszik a közízlésnek. Nincs szükségünk a párt reklámozására és tagtoborzásra, enélkül is növekszik taglétszámunk – mondta a KDNP elnöke.
Hangsúlyozta: az általuk kidolgozott családi adózási rendszernek még ebben a ciklusban el kell indulni.
– Új helyzet van a magyar politikában, morális keresztes háború idején háttérbe szorulnak a szakmai megfontolások – jelentette ki Kapuváron Stumpf István politológus. Hozzátette: nem látni Rákos mezején azokat a tömegeket, amelyek leváltanák a jelenlegi politikai elitet, ám a Fidesz és a KDNP történelmi lehetőséget kapott arra, hogy az önkormányzati választások után, egy új időszámítást elkezdve kinevelje azt a garnitúrát, amely 2010-ben kezébe tudja venni az ország sorsát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom