Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd

Felszólította Bencze József országos rendőrfőkapitányt Magyar Elemér egri ügyvéd és kisebbségi jogvédő, hogy a rendőrség nevében televíziós nyilvánosság előtt kérjen elnézést a tarnabodi Molotov-koktélos támadással ártatlanul gyanúsított ügyfeleit illető kijelentése miatt - adta hírül vasárnap a heol. hu Heves megyei Hírlap online kiadása.
Az ügyvéd szerint a főkapitányi nyilatkozat nemcsak ügyfelei jó hírnevét sértette, de alkalmas arra is, hogy a kártalanítási eljárást befolyásolja.

Bencze József a Nap-kelte idei szeptember 23-i műsorában több valótlan tényt állított ügyfeleimmel kapcsolatban, akiket ártatlanul gyanúsítottak a tavaly szeptember végi tarnabodi Molotov-koktélos támadással összefüggésben több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntettével - közölte az internetes lappal a jogász.

A leginkább kifogásolható állítás az volt - folytatta az ügyvéd -, hogy a roma gyanúsítottak nem működtek együtt a hatósággal. Ellenkező esetben hamarabb kiderült volna az ártatlanságuk, s nem kellett volna 11 hónapot előzetesben tölteniük.

A jogász kifejtette, hogy védencei mindig vallomást tettek, amikor őket erre kérték, a szembesítéstől sem zárkóztak el. Ugyanakkor három alkalommal is önként alávetették magukat hazugságvizsgálatnak, pedig ez nem kötelező.

Az internetes újság szerint Magyar Elemér e-mailban és levélben is kérte a főkapitányt, hogy a Nap-kelte adásához hasonló nyilvánosság előtt jelentse ki: ügyfeleivel kapcsolatban többszörösen is valótlanságokat mondott, s ezért kérjen elnézést a rendőrség nevében is. "Erre eddig nem kaptam választ" - hangoztatta Magyar Elemér.

Hozzátette: ha továbbra sem változik a helyzet, pert indít a főkapitány ellen és kéri a bíróságtól a személyiségi jogsértés megállapítását.

Magyar Elemér a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda munkatársaként látta el a három roma fiatalember védelmét, azt követően, hogy őket gyanúsították azzal a Molotov-koktélos és lőfegyveres támadással, amelyet 2008. szeptember 29-én követtek el a Heves megyei településen négy, egyébként nem romák által lakott családi ház ellen. A fiatalokat idén augusztus végén szabadon bocsátották, miután a tarnabodi esettel a romák elleni támadássorozat elkövetőit gyanúsítják a hatóságok.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. október 05. 12:49
    „Magyar (eredeti neve Ungár - milyen meglepő) Elemér, ügyvédi berkekben "proszektúra" Elemér fizetett cigányfajvédő és uszító.
    A rendszerváltás óta profilja a cigányok vélt sérelmeinek felkutatása fizetett ügynökei és a TASZ valamint a Nemzeti-Etnikai stb. Hivatal közreműködésével, majd az "áldozatokat" felkeresve felajánlja "segítségét" kártérítés kéréséhez. Ha sikerrel jár, testvériesen megfelezi azt primitív, sok esetben analfabéta ügyfeleivel. Szabadidejében a Jobbik és a nemzeti hírportálok ellen uszít hasonló elveket valló újságokban és más médiákban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt egy kilométeres a torlódás az M0-ás autóúton

Öt autó koccant az M0-ás autóút 13-as kilométerénél vasárnap délután, személyi sérülés nem történt -… Tovább olvasom