Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Az ősemberek módszerével ejtettek vadat az orvvadászok

Ősi módszerekkel ejtettek el egy szarvast Tornanádaska külterületén január elsején a déli órákban. Az orvvadászok kutyája pedig az intézkedő rendőrökre támadt.
A Bódvaszilasi Rendőrőrs járőrei a tornanádaskai kőbánya területén január elsején ellenőrzést tartottak, ekkor lettek figyelmesek egy gyanúsan viselkedő férfire, aki a rendőrök láttán futásnak eredt. Miután a 20 éves helyi férfit elfogták a vele lévő kutya rátámadt az egyik rendőrre, aki kényszerűségből célzott lövést adott le az ebre. A jogszerű fegyverhasználat következtében a kutya a helyszínen elpusztult.

A rendőrök gyanúja beigazolódott, mivel a közelben frissen megnyúzott gímszarvas tetemet találtak. Az előállított férfi a Bódvaszilasi Rendőrőrsön elmondta, hogy ő nem vett részt az állat elejtésében. Elmondása szerint azt két ismerőse követte el, akik kutyáik segítségével a szarvast a kőbánya szakadékába kergették, majd agyonverték, illetve megnyúzták.

A rendőrök később előállítottak másik három tornanádaskai lakost is, akik közül egyikük beismerő vallomást tett. Ennek alapján felmerült a gyanúja annak, hogy további három szintén helyi lakos bűnsegédként vett részt a bűncselekményben.

A rendőrségnek egy szakértő erdész elmondta, hogy a szarvas tehén vadgazdálkodási értéke 200 000 forint, a húsának értéke körülbelül 35 000 forint. Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság egyenlőre lopás miatt folytat eljárást.

Olvasóink írták

  • 2. dodo 2008. január 04. 20:35
    „Bővebben: <kurucinfo.com-ciganybunozes>”
  • 1. Kolompár Rómeó 2008. január 04. 09:13
    „Hádde az anyád életére esküszöm, hogy nem én vótám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszüntette tevékenységét a Magyar Soros Alapítvány

A Magyar Soros Alapítvány az alapító Soros György eredeti szándékával összhangban beszüntette… Tovább olvasom