Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Az OTP a hét vesztese

Lassú olvadás jellemezte a héten a BUX-ot, miközben a vezető részvények vegyesen teljesítettek. A legnagyobb, közel négy százalékos veszteséget az OTP szenvedte el.
Alacsony forgalomban 1,35 százalékot veszített értékéből a Budapesti Értéktőzsde mutatója, a BUX és a hetet 20.939,60 ponton, az előző pénteki záró értéknél 286,52 ponttal alacsonyabban zárta.

A forgalom 83 milliárd forint volt, jó egymilliárddal alacsonyabb az előző hetinél. Változatlanul az OTP a parkett főszereplője: a forgalom 72,6 százaléka a bankpapíré volt. A Mol 10,48 százalékkal, a Richter 7,73 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 4,14 százalékkal részesedett a forgalomból.

A héten a tétovázás jellemezte a budapesti részvénypiacot. Az árfolyamok szűk sávban mozogtak, a likviditás alacsony volt, az intézményi és külföldi befektetők távol maradtak, a kereskedők szerint lényegében a spekulánsok "tologatták" az árfolyamokat. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde az európai piacokkal együtt csökkenéssel kezdte a hetet, majd kedden a nemzetközi leminősítések gyengítették az árfolyamokat. Ennek tudható be, hogy a BUX 3,15 százalékot csökkent azon a napon. Szerdán mérsékeltebb volt az árfolyamok csökkenése, a tőzsdemutató 0,85 százalékot veszített értékéből, csütörtöki és pénteki kereskedést viszont a kedvezőbb nemzetközi hangulat hatására nyereséggel fejezte be.

A héten a vezető részvények közül a Magyar Telekom és a Richter zárt nyereségben, míg a Mol és az OTP ára csökkent. Legtöbbet az OTP veszített értékéből. A bankpapír árfolyama 3,71 százalékkal, 210 forinttal 5450 forintra mérséklődött. Az OTP-ben a forgalom az előző hetihez hasonlóan meghaladta a 60 milliárd forintot.

A Mol részvények árfolyama a hét folyamán 3,34 százalékkal 15750 forintra csökkent és a forgalma több mint 8,5 milliárd forint volt, közel félmilliárddal több az előző hetinél. A Magyar Telekom 0,96 százalékkal 737 forintra erősödött mindössze 3 milliárd forintot meghaladó forgalomban, ami egymilliárddal maradt el a múlt hetitől. A Richter papírjaiban közel 6,5 milliárd forint értékben született üzlet, és a gyógyszerrészvény árfolyama 2,33 százalékkal 43.900 forintra emelkedett a pénteki zárásra. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama egy hét alatt 0,91 százalékot veszített értékéből és 19.025 forinton zárta a hetet alig félmilliárd forintos forgalomban.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 16,68 ponttal, 0,83 százalékkal 1.972,46 pontra esett a hét utolsó napján a kereskedés végére.

Olvasóink írták

 • 1. comet 2009. december 13. 14:26
  „Csányi Sándor miután az OTP kasszájából felvásárolta magának a fél országot és kikiáltatta magát az OTP egyedüli és örökös urának, gondoskodott róla hogy a nép megtakarításait vigyázó pénzintézet külföldi tulajdonba kerüljön. Akik netán azt hinnék, hogy az OTP magyar tulajdon, azoknak itt van két szám még 2007-ből: magyar tulajdonhányad: 14,6%, külföldi: 85,4%.

  Csányi Sándor olyan vizekre úsztatta az OTP-t ahol ő maga úszás képtelennek bizonyult, a befektetők és tőzsde cápák nagy örömére. Soros Györgyék sortolásos merénylete csak egy szösszenet az OTP merülésében, melynek részvény árfolyama a 2007-es csúcsról (10 970 Ft) közel tizedére (1232 Ft) csökkent.

  Magyarországon annál jobb szakember valaki, minél nagyobb értéket tapsol el.
  Surányi György 62 tonna aranytól szabadította meg az MNB páncéltermét, Princz Gábor a Posta Bankot párologtatta el, Csányi Sándor az OTP-t játszotta idegen kézre.
  Ez a három díszmadár nagyon sokba került az országnak. Kalitkában jobban lehetne vigyázni rájuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késhetnek a repülőjáratok a délutáni ferihegyi sztrájk alatt

Úgy tűnik, valamennyi járatát el tudja indítani a Malév a délutáni ferihegyi sztrájk ellenére, de… Tovább olvasom