Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Az RMDSZ tagadja az MSZP kampánysegítségét

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) cáfolja Ujhelyi István országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt alelnöke állítását, miszerint az MSZP sokat segített a szövetségnek, viszont az alakulat vezetői ennek elhallgatását kérték.
Két magyar szocialista politikus Nagyváradon tett kijelentéseiről Kelemen Hunor ügyvezető elnök nyilatkozott a Kolozsváron megjelenő Krónika című napilap szerdai számának.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az RMDSZ társszervezete, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) által a hétvégén Püspökfürdőn rendezett akadémiáján azt mondta: egy politikai párt számára minden szavazat számít, viszont soha ne derüljön ki, hogy miként szerzi meg a voksokat. Ugyanitt Ujhelyi István MSZP-s képviselő a kormánypárt és az RMDSZ közötti kapcsolatra utalva úgy fogalmazott: "Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték, viszont a párt azt kérte, hogy erről ne beszéljünk, nehogy kiderüljön Erdélyben a dolog".

Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Krónikának úgy fogalmazott: az MSZP szóvivőjének kijelentései őt minősítik, bár a voksszerzési stratégiák tekintetében nem mondott újat, hiszen a pártok által használt eszközök és technikák fellelhetők minden politikai kampánytankönyvben. "Ezekben fellelhető, hogy a politikus termék, és el kell adni. Más kérdés, hogy mivel értünk egyet, és mit fogadunk el mindezekből. Tény, hogy az RMDSZ nem igényelt Nyakó Istvántól segítséget e téren, mint ahogy Ujhelyi István állításával ellentétben sem anyagi, sem tanácsadói támogatást nem kért, és nem is kapott a választási kampányok során az MSZP-től" - nyilatkozta az erdélyi napilapnak Kelemen, aki a júniusi önkormányzati, valamint a tavalyi európai parlamenti választások során kampányfőnöki tisztséget is betöltött a szövetségben. Hozzátette: az RMDSZ a novemberi parlamenti választásokon is jól bejáratott, emberekhez szóló kampánystratégiát alkalmaz, személy szerint ugyanis nem híve az ellenségkeresésnek, a démonizálásnak. "Noha az MSZP és a Fidesz rendszeresen használja a negatív kampány elemeit, Erdélyben ez a módszer ártalmas, elidegeníti a közösséget" - állapította meg Kelemen Hunor.

A lap vezércikke is e témával foglalkozik: "Emlékezetes, hogy az RMDSZ milyen hevesen bírálta a Fidesz vezérkarát, amiért a budapesti ellenzéki párt vezető arcai az erdélyi Magyar Polgári Párt mellett kampányoltak az önkormányzati választások előtt. Ennek nyomán most nem is az az igazán kényes ügy, hogy az RMDSZ is budapesti támogatást kért, hanem az, hogy - ismerve az MSZP nagyarányú erdélyi népszerűtlenségét - mindezt fű alatt művelte".

Olvasóink írták

 • 14. macilaci 2008. szeptember 18. 11:38
  „""z RMDSZ tagadja az MSZP kampánysegítségét""
  Tagadni a tényeket szokták!!! Addig cáfolni !!!
  Bizonyos """függetlenek""szoktak ilyen csúszatásokat művelni.”
 • 13. fülöpke 2008. szeptember 17. 20:29
  „A DEMONSTRÁCIÓ ELMARAD !”
 • 12. grenadle 2008. szeptember 17. 19:41
  „11-es, a jobboldalon ott a "moderálásra küldöm" szöveg, kattintson rá, írja be a nevét és az e-mail címét, küldje el, és várjon.”
 • 11. javaslom 2008. szeptember 17. 19:13
  „A MODERÁTOROK ÉBREDJENEK MÁR FEL !
  9.-10. komment.”
 • 10. fülöpke 2008. szeptember 17. 18:39
  „HOLNAP A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM SZEGEDI ALAPSZERVEZETE 17.00-TÓL AZ MSZP SZÉKHÁZ ELÖTT TART DEMONSTRÁCIÓT AZ "ÖSZÖDI-BESZÉD" MÁSODIK ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL!!!!
  GYERTEK!!!
  SZEGED NEM FELEJT!!!!!!”
 • 9. fülöpke 2008. szeptember 17. 18:38
  „HOLNAP A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM SZEGEDI ALAPSZERVEZETE 17.00-TÓL AZ MSZP SZÉKHÁZ ELÖTT TART DEMONSTRÁCIÓT AZ "ÖSZÖDI-BESZÉD" MÁSODIK ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL!!!!
  GYERTEK!!!
  SZEGED NEM FELEJT!!!!!!”
 • 8. csak 1 meglátás 2008. szeptember 17. 18:35
  „Orbán önti oda az igazságot ! A ref.püspök támogatója.Ott sincs nyugalom a magyarok között sem !
  Na,ki is szokott odajárni rendszeresen szónokólni ?”
 • 7. Humgor 2008. szeptember 17. 14:57
  „Na most vagy az RMDSZ hazudik vagy az MSZP.

  Az RMDSZ-t anniyra nem ismerem, az MSZP-t igen.


  Én ahányszor kinn járok Erdélyben mindig elmondják nekem, csak találkozzanak egy MSZP-sel, vagy olyannal aki rájuk szavazott és vállalja, mert a kettős állampolgásági szavazást szívesen megköszönnék nekik.....

  Kérdeztem, volt már ilyen.
  MÉg senki nem vállata be, hogy ő nemmel szavazott....

  Ennyit a hazugságról meg a gyávaságról.”
 • 6. Csak_nyugi 2008. szeptember 17. 13:54
  „A kampányok támogatásában nem is látok kivetnivalót. Hanem a módszerek! Azokban igen.

  A tagadásról meg annyit, nem hiába mentek oda Újhelyiék, máris tanultak tőlük valamit...”
 • 5. Magda 2008. szeptember 17. 12:38
  „RDAE! Nagyon jól tudod, hogy ezek a "beleavatkozások",amikről írsz, elsősorban hazai kampánycélokat szolgálnak. Vagy szerinted nem? /Magdolna/.”
 • 4. tora 2008. szeptember 17. 12:35
  „Dec.5-én bezzeg nem esett jól a maszop-szadesz véleménye Markóéknak. Most meg jól jön a lóvé, amit innen kapnak őkelmék és rögtön más a kása Mása.”
 • 3. rdae 2008. szeptember 17. 12:07
  „Azt nem értem miért kell a magyar pártoknak beleavatkozniuk, idegen pártok belügyeibe még ha az magyar anyanyelvűek.
  Romániában elő magyarok az ottani alkotmányos berendezkedéshez
  kell tartaniuk magukat, mivel román állampolgárok nem kellene őket hűlyiteni.”
 • 2. Magda 2008. szeptember 17. 11:29
  „Ezt talán nem is kellene tagadni, szerintem a FIDESZ is ezt tette Tőkésék érdekében.Szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló,sőt furcsa lenne, ha nem így történnének a dolgok /Magdolna/.”
 • 1. tapsi 2008. szeptember 17. 11:21
  „Ha szégyenli, miért tette? De egyébként meg ne rohanjunk el annyira. Az RMDSZ is elmehet a sunyiba. Most, hogy az MPP megjelent Erdélyben, végre látják az emberek a romániai magyar demokraták valódi arcát. Besimul a kormányba, elveti az autonómiát, stb., stb...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankautomatát loptak el Szigetszentmiklósról

Újra bankautomatát loptak Pest megyében, szerdára virradó éjjel ezúttal Szigetszentmiklóson tépték… Tovább olvasom