Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Az SZDSZ-frakció visszhívná a kormányból minisztereit

Az SZDSZ parlamenti frakciója azt javasolja a párt ügyvivői testületének, hogy április 30-i hatállyal hívja vissza a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat.
Az SZDSZ parlamenti frakciója azt javasolja a párt ügyvivői testületének, hogy április 30-i hatállyal hívja vissza a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat - jelentette be hétfő délelőtt Kóka János pártelnök a frakció ülése után a Parlamentben. Az ügyvivői testület hétfő este dönt a javaslatról. Az SZDSZ elnöke szerint Gyurcsány Ferenc egyoldalúan felrúgta a koalíciós szerződést. Arra a kérdésre, hogy a frakció döntése koalíciós szakítást jelent - e, Kóka János nem adott egyértelmű választ. Mint mondta, minden további kérdésről az ügyvivői testületnek kell döntenie.

Kóka János bejelentésekor Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter is jelen volt, aki azt mondta, ezzel is jelezni akarják, hogy egységes döntés született az SZDSZ-en belül. Súlyosnak ítéljük meg a helyzetet, az ÜT meg fogja hozni a szükséges döntéseket - tette hozzá.

Gyurcsány saját kormányának egészségügyi reformjára mondott nemet, politikai bűnbakot akar csinálni Horváth Ágnesből - mondta Kóka János. Az SZDSZ lépései nem Horváth Ágnes visszahívásáról szólnak, de méltánytalannak és tisztességtelennek tartják az eljárást.

Kóka János szerint Gyurcsány Ferenc szombaton azt üzente, hogy nem tartja érvényesnek a koalíciós szerződést, ebben a helyzetben pedig az SZDSZ-nek nincs más dolga, mint tudomásul venni a döntést. A koalíció sorsáról ugyanakkor nem dönthet önállóan az SZDSZ, ezt a két pártnak közösen kell megtenni - tette hozzá. Kóka János a hétfői sajtótájékoztatón a reformok folytatásának fontosságáról is beszélt, szerinte ugyanis néhány év múlva liberális reformok nélkül az ország leszakad Európától, és ebben mint mondta, vezető közgazdászok, az MNB elnöke, és lényegében az összes eddigi pénzügyminiszter egyetért velük.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. március 31. 14:40
    „Nagyon helyes, mielőbb vonúljanak ki a parlamentből is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyakó: Horváth Ágnes áldozat a reformok érdekében

Horváth Ágnes áldozat annak érdekében, hogy folytatódhassanak a reformok és legyen meg az ehhez… Tovább olvasom