Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az SZDSZ szerint a Fidesz javaslata többet árt, mint használ

A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a Fidesz áfa- és jövedéki adó csökkentésére tett javaslata demagóg szavazatvásárlási akcióként értelmezhető - olvasható a liberálisok pénteki közleményében.
A párt úgy látja, hogy új munkahelyek teremtéséhez a munkát terhelő adók mérséklésére lenne elsőként szükség. A forgalmi típusú adók csökkentése ettől vennék el a forrásokat.

"Akkor, amikor Magyarország államadóssága immár meghaladja a hazai GDP 67 százalékát, a gazdaságot pedig a munkát terhelő magas adók és járulékok kötik gúzsba, a Fidesz áfa- és jövedéki adó csökkentésére tett javaslata nem értelmezhető másként, mint demagóg szavazatvásárlási akcióként, amelyben a Szabad Demokraták Szövetsége nem lesz partner" - szögezi le közleményében a liberális párt.

Az SZDSZ szerint a magyar gazdaság talpra állításához, új munkahelyek teremtéséhez a munkát terhelő adók mérséklésére lenne elsőként szükség. Minden, a forgalmi típusú adók csökkentésére tett javaslat az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú adó- és járulékcsökkentéstől venné el a forrásokat, ami hosszú távon az országnak sokkal többet árt, mint amennyit rövidtávon használ.

A közlemény szerint a liberálisok meglepőnek tartják, hogy a Fidesz javaslatát a napokban támogatásáról biztosította "a nagypártok populizmusát rendre támadó" MDF is.

Olvasóink írták

 • 3. Kért Elek 2008. július 05. 12:54
  „Ezek ugyan ugy bent maradnak a parlamentben mint az összes többi párt tagja, mivel a jelenlegi parlamenti tagok a régi kommunisták fattyai, akiknek még a nagyapja is ott ült és tapsolt ha Kádár elvtárs el fingotta magát.”
 • 2. drago 2008. július 05. 12:09
  „SZDSZ azt hiszi magáról, hogy egyedül csak ő ért a gazdasághoz.
  Látjuk mit tettek a gazdasággal, és most hol állunk,minden rossz
  döntésért vállalniuk kell a felelőséget az életük árán is.
  Túl sok szennyes dolog tapad a kezükhöz amiért jobbik országban
  halál büntetés jár. Csak ne pöffeszkedjenek mert a választáskor sehol sem lesznek és vissza vesszünk mindent amit elloptak és ők meg börtönben fognak elrohadni.”
 • 1. 4 2008. július 04. 22:54
  „Semmire sem tartom a most parlamentben lévő pártok egyikét sem, de azt hiszem, hogy egy csaló párt jobban járt volna ha halgat!Mivel így belölük nem felelős ellenzék, hanem biztos kormány támogató párt lesz.

  Vagy fertöző betegek vannak a parlamentben, hogy nem tudnak leülni egyeztetni az ország érdekében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acélcsövet hagytak egy mosonmagyaróvári nőben

Bíróságon keresi igazát egy mosonmagyaróvári nő, aki éveken keresztül egy acélcsővel a testében élt.… Tovább olvasom